Semena ze zahraničí
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 200.106 (?), 12.1.2010 10:44
Mirku, nezbývá než Vám říci - "jste dobrej". Zatím jsem zběžně prolétla Ukrajinu, docela mě tam nadchly malé melouny kolem 4 kg Mišutka F1, Ohýnek a další. Až bude více času, projdu to důkladně. Je fajn, že tam uvádějí dobu výsevu, sklizně, velikost, popis chuti, dužiny... a nejen u melounů. A je dobré, že jsem dosud schopna si úplně v pohodě základní věci přeložit. Určitě se k tomu vrátím, děkuji za inspiraci. M.R.
|
|
|
|
|
|
|
Hana R. - (46) - 67.79 (?), 12.1.2010 13:18
Mám ještě dotaz, jak sázíte rajčata-aby sazenice nebyla tenká a tzv.vyčouhlá? můj táta má vždy takové pěkné silné, dává ja na okno a naproti oknu má na míru uřízlé zrcádko které připevní na misku se sazenicema.já mám vždy mrzáčky, navíc mi říká, že pěstuju rajčata na lupeny, On má vše tak bezvadně vyštípané.Díky H.R
Rusky už tedy neumím, je to dávno
H.R
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana R. - (46) - 44.139 (?), 13.1.2010 9:09
Mirku-děkuji za vyčerpávající odpověď.letos to udělám podle Vašeho návodu.
H.R
|
|
|
|
|
|
|
rettigova - Stříbrný Zahrádkář (160) - 207.90 (?), 17.1.2010 12:40
Když už jsou pěkně urostlá v kelímcích od velkých jogurtů, je možné je malinko přihnojit, ale jen opatrně, mám to v zimní zahradě, kde je chladněji./Vysévám do kelímků od Ramy, přes to igelitový sáček a postavené na radiátoru/ Vše klíčí jako blázen.
Jenom potom se to musí chvilku "otužovat",než to přijde do zimní zahrady, jinak se trochu zarazí v růstu.Pěstuji si tak i petůnie, j to sice piplačka, ale mě to baví.
|
|
|
|
|
|
|
Hana R. - (46) - 82.166 (?), 17.1.2010 15:45
Tak jsem celá napnutá-natěšená. semínka z Německa jsou od pátku na cestě do ČR. v e-shopu to poslali velice rychle od objednání do 3 dnů. Paní je velice ochotná-komunikace bezvadná. Pokud chcete na paní kontak můžu přeposlat. Už jen koupit perlit a hurá do toho.
H.R
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.254 (?), 24.1.2010 9:12
Já to vezmu z druhé strany: mám známou v jižním Německu, 2km od Rýna bydlí. Loni jsem jí poslal naše osiva - rajčata Bejbino a Tornádo, okurky Charlotte a nějaké papriky. Byla z nich nadšená a hlavně rajčata jí prý chodila obdivovat celá vesnice a měla je do konce září, když už u sousedů je dávno zlikvidovali. Podobně kladně dopadly okurky. Dost cestuju a semínek jsem dovezl víc než dost, ale že by něco opravdu dobře šlo, to si nevzpomínám. Takže letos posílám do Německa Start 1 a uvidím, co ještě k tomu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana R. - (46) - 82.166 (?), 24.1.2010 10:32
Mirku-vy pěstujete jahody ze semínek? Kdy začnou plodit? asi až další rok, že?Letos se to na stojanech s osivem jahod jen hemží, ale nějak se mi tomu nechce věřit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|