Já vysela pár rajčátek 23.2. a 13.4. začala kvést, tak jsem strčila na zkoušku pár do skleníku a pár ven. Zatím jsou v pohodě. n.v 190. Teploty skoro jako v létě
Tak já už mám vysázeny všechny rajčata venku.Sázel jsem je 22.4.Všechny rostou. Já mám spíš problém s tím, že když je vysadím později, tak tu bývá vysoká teplota a špatně se to přijímá.Pokud by náhodou hlásili mrazy, tak na každou rostlinu dávám posekanou trávu ze sekačky muže být i starší uschlá, obalím ji a vydrží v pohodě i přízemní mráz.To jsem dělal pár let dozadu letos je pěkně teplo i v noci asi 10 st. Jery
Jižní od Brna: rajčata mám venku týden, bez mulčování - ale považuji to za skvělý nápad! kvetou a rostou jako by ani nebyly přesazované.Papriky jsem rozsazovala do větších kelímků, protože jsem se je bála dát ven a čtyři mi tam ale zůstaly - taky bez úhony.Jen lilky si ještě chvíli počkají.U nás jsou teploty kolem 6-8 ráno, když je fakt kosa a kolem 25 po poledni.
Už mi nějak přerůstala sadba, tak jsem dnes zasadila rajčata na záhon, papriky mám zatím ve větších kelímcích na balkoně, abych je mohla případně uklidit, ale aspoň polovinu budu nucena zasadit také. Dofám, že už nebude mrznout... Lída (HK)
Bohužel mrazíky jsou tady na příští týden. Já dal ven zatím jen do kýblu od malířské barvy pokusně 2 sazenice Stupické skleníkové. Kořen klasicky naležato, už se srovnaly a rostou, počítám ale, že půjdou na noc na nevytápěnou zimní zahradu.