Roubuji shodou okolností ve stejnou dobu jako Mirek. Zvolil jsem vyzkoušený způsob jako loni, v perlitu. V perlitu se velmi těžko ujmou choroby, které dokáží rostliny "složit". Do tmy rostliny nedávám, jdou rovnou na okno. Po týdnu se zdá, že úspěšnost bude 100%. Podnože jsou letos jiné, pokud se neosvědčí, s roubováním končím.
Chystám se pomalu roubovat rajčata a tak jsem pídil po nějakém dalším info. Na snímku je časová osa co se růstu, světla a vlhkosti týče na tomto videu zase postup kde se s roubováním vážně, ale doslova vážně ne_ere.
Ta pani na videu se s tím moc nepatlá. Takto silné rostliny ještě nemám, vyzkoušet to nemůžu. Metoda seříznutí zvětšuje plochu srůstu, zejména při roubování to může omezit dočasné uvadnutí. Je možné. že takto silné rostliny už budou odolnější proti chorobám.
Minulý týden jsem opět začal roubovat rajčata. Po zkušenostech z loňska oužívám šikmý řez (při stejných tloušťkách stonků) nebo do rozštěpu, pokud je podnož silnější. Na fixaci používám silikonový klip v případě že mu odpovídá tloušťka stonků, kolíček na melouny, nebo brčko na limonádu pokud je podnož silnější. Roubování rajčat je náročnější než melounů nebo okurek. Po naroubování je zakrývám na dva dny černým kýblem aby nebyly na světle, následně jdou do plastového boxu kde mají co největší vlhkost a teplotu asi 15-16°C.
Roubuji shodou okolností ve stejnou dobu jako Mirek. Zvolil jsem vyzkoušený způsob jako loni, v perlitu. V perlitu se velmi těžko ujmou choroby, které dokáží rostliny "složit". Do tmy rostliny nedávám, jdou rovnou na okno. Po týdnu se zdá, že úspěšnost bude 100%. Podnože jsou letos jiné, pokud se neosvědčí, s roubováním končím.
Možná už vím, k čemu jsou roubované rostliny pro moje pěstování vhodné. Je to pěstování v nádobách ve skleníku a při vhodném počasí přemístění ven. (už zrajou!)