Přikládám fotku rostliny odrůdy Tribute na Sprinteru vyseté 1.3., foto je ze včerejška těsně před zasazením do skleníku. Jazýčková metoda je náročná na jemnou motoriku, je to taková piplačka. K upevňování roubu mi nejlépe vyhovují nastříhané pásky z jemných mikrotenových sáčků. Úspěšnost 95% stabilní. Ještě včera jsem vysela další dávku okurek, přibyli ještě zájemci o okurky z řad přátel, ostatní odmítám, říkám, že nemám zahradnictví. zdraví J.
Já ji viděl jako spolehlivou v tom smyslu že podnož i roub pokračují v růstu ze svých kořenů až do doby srůstu, ale jak jsem již psal, nedařilo se mi takto.
Uff, tak to mám za sebou. Předem bych chtěl smeknout před všemi co úspěšně roubují. Není to až taková sranda jak jsem si myslel. Začal jsem jazýčkovou metodou a to je tedy piplačka, asi by to chtělo nějaký fígl nebo praxi. Pak jsem se vrhl na zapíchnití roubu mezi děložní lístky podnože a ouha, při vyřezávání vrcholu tykve jsem to ufik i s listem, tak se zrodila metoda proti děložnímu lístku. Nakonec se mi tedy povedlo naroubovat i mezi lístky a hyn sa ukáže jak jsem byl šikovný. Jinak místo roubovacích kolíčků(nesehnal jsem červené) jsem použil manželčiny kolíčky na orchideje.
Přikládám fotku rostliny odrůdy Tribute na Sprinteru vyseté 1.3., foto je ze včerejška těsně před zasazením do skleníku. Jazýčková metoda je náročná na jemnou motoriku, je to taková piplačka. K upevňování roubu mi nejlépe vyhovují nastříhané pásky z jemných mikrotenových sáčků. Úspěšnost 95% stabilní. Ještě včera jsem vysela další dávku okurek, přibyli ještě zájemci o okurky z řad přátel, ostatní odmítám, říkám, že nemám zahradnictví. zdraví J.
Mirku, moc děkuji. Semena na podnože nemám, tak se na roubování asi vyprdnu. Mám melouny Sugar Baby, Lajko a Yellow Doll. Tak třeba něco vyroste i bez roubování. Tedy doufám.
Tak dnes jsem byla ve Vlastě, Sprinter pochopitelně neměli, tak jsem chtěla tykev fíkolistou a paní mi dala tykev muškátovou, že prý je to ono. Je to tedy tak, že tykev fíkolistá = tykev muškátová?