Rajciny - pokrutene,zvadnute listy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 238.4 (?), 4.6.2024 16:30, zobrazeno: 1735x
Dobry den.
Idem si po radu.Druhy rok mam na balkone rajciny.Je to odroda San marzano, kupila som planty od pabi, co mam aj ine planty.Posadila, rastu a zrazu sa dvom zacali staxat horne listy a ovisaju akoby by boli zvadnute.Tretia zvadnuto nevyzera.Netusim, ci im naozaj chyba voda, ze im davam malo, alebo ide o nejaku chorobu.Balkon je zaskleny, na zapadnej strane, slnko je tam cele poobedie, okno pri rajcinach bolo na ventilacku, okstatne 2okna dokoran.Prosim o radu ako im pomoct, prave zacinaju nahadzovat kvety.Dakujem
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.4 (?), 4.6.2024 16:32
.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.4 (?), 4.6.2024 16:46
Tejto sa vrch neohyba, na rozdiel od ostatnych dvoch.Spodne listy na vsetkych su krasne, velke,nepokrutene, paradajky cele maju asi nmeter.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.4 (?), 4.6.2024 17:07
Ejha, od zasadenia plant su v okne, vrch kvetinaca je vo vyske spodku okna, ako pisem, slnko je tam od cca 11.30 do zapadu.
No, nevadi,teraz ide o to, co tie horne listy?Ako im pomoct?Viac vody?Hnojivo?Co im vlastne je?Vyhodit a kupit nove planty?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 61.248 (?), 4.6.2024 17:12
Měříte tam teplotu? Vypadá to, že je tam opravdu horko. Optimální teplota pro rajčata je 25 °C.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.4 (?), 4.6.2024 17:22
Dakujem.Ked sa tam oprie slnko ked je vonku teplo je tam naozaj ovela viac.Viem tam zaklopit zaluzie a nechat prievan krizom cez byt, pripadne tam rosit vzduch - pomohlo by?
Vlani tam rajciny boli v rovnakych podmienkach, s tymto som sa veru nestretla.Mali 2metre a bohatu urodu
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.126 (?), 5.6.2024 6:00
Zasadene su od zaciatku maja.Takto sialene sa vytiahli za posledne 2 tyzdne.Nemusia byt v okne, skor som sa umiestnenim snazila predist prave tomu, aby nemali malo slnka/svetla.Zjavne nepomohlo 😳zatial som nehnojila ani nedoplnala substrat, v podstate nebolo kam, maju plny kvetinac, nemenila som im ani miesto, nic,ziadna zmena.
Zvaxujem, ze kedze je kvetinac vo vyske okna, ze mozu mat prehriate korene ako pisete.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |