Rajče - plíseň startuje
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 185.123 (?), 13.9.2012 13:17
Mirku, ako to dopadlo s postrekom pripravku Revus 250 na rajciny, pomohlo to? Rozmyslam nad aplikaciou do rajciat kvoli nizkej ochrannej dobe, pripadne aj na vinnu revu. Tak ma zaujimaju vase skusenosti
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 13.9.2012 15:01
Rajčata na zahradě jsou na tabák a již sklízím jen stárnoucí plody, ošetřil jsem REVUSem víceméně jen révu ale v tom neustále deštivém měsíci nezabralo snad nic, následně se počasí "osušilo" a tak došlo k následnému zlepšení. Rajčata jsem po preventivním postřiku již nadále neošetřoval protože začala zrát, révu postihly asi čtyři nebo pět vln plísní, vzdal jsem to.
Rajčata v květináčích u baráku jsem neošetřoval vůbec a dodnes jsou zelené, rostou a plodí.
Letošní rok byl pln všelijakých plísní a chorob, jeden z nejhorších za poslední roky, horší bylo snad jen dvacet čísel vody na celé zahradě. Nedovedu vůbec odhadnout jakou měrou postřiky na plíseň zabraly, možná to bude tím že žádná nebyla.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 158.32 (?), 14.9.2012 9:12
Dakujem Mirku za odpoved. Ja som si kupil postrek Revus, u nas na Slovensku sa zohana tazsie a ja ho chcem buduci rok aplikovat na rajcata a vinnu revu. V letaku k tomu pripravku sa pise, ze ho treba aplikovat v zaciatku vyskytu infekcie, takze mozno aj preto uz nezabral. Tento rok som pouzil jeden postrek Acrobatu na zaciatku pestovania a pocas dazdov jeden postrek pripravkom Tanos a rajcata su uplne v pohode, hoci trocha listy uschynaju ale urcite nie su na tabak. Orkado F1 ma nahodene este dost plodov, ktore dozreju, akurat Salus uz konci svoju vegetacnu sezonu. Podobne aj u vinica je asi lepsie aplikovat preventivny postrek systemovym pripravkom, aby sa zabranilo prvotnej infekcii.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|