Rajče Orkádo a další podezřelé odrůdy

host - 116.214 (?)
24.7.2023 23:33

Proč tady hned odsuzujete odrůdu, když sama píšete, jak jste byla roky spokojená. Něco se u vás pokazilo. Zkuste si koupit nový sáček každý rok a darovaným nevěřte. Stát se může cokoliv, ale že by jenom vám rostla místo Orkáda košťata je velmi zvláštní. L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 168.123 (?), 25.7.2022 16:29

Ještě si dovolím jednu poznámku: to mnohočetné květenství vypadá jako odrůda ILDI. Je žlutá. Tak počkám, jak se budou vybarvovat.

Rajče Ildi

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 25.216 (?), 1.7.2023 9:37

Nebo Goldkrone, žluté, drobné, vynikající chuti.

host - 168.123 (?), 25.7.2022 15:54

Orkádo je velice chutné rajče a taky hodně vydrží. Pěstuji ho řadu let. Letos je ale každé druhé "koště". Z 20 rostlin tipuji 3 originál- Loni to bylo podobné. Ostatní mají malý podlouhlý tvar a je jich hodně málo. Tím myslím jeden až dva plody na vijanu.

host - 60.107 (?), 25.7.2022 18:34

Nikdy jsem neměl problém se semeny českých semenářských firem (Moravoseed, SEMO). Kupji výhradně v tzv. kamených obchodech, pokud přes internet tak pouze na internetových stránkách uvedených firem. Nechci nikoho podezírat, ale v dnešní době se dá udělat jakýkoliv barevný sáček a dát do něho křížence. Při firemním křížení je zajištěna pravost semen tak, že odrůda matky nemá žádné pestíky a v jejím dosahu jsou jen otcové příslušné druhé odrůdy. Jinak by to nešlo.

Vladimír

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 60.107 (?), 25.7.2022 18:40

Lyana Rozovyi
Velmi raná determinantní odrůda s růžovými plody. Jejich chuť je vyvážená, silně rajčatová s přiměřenou sladkostí. Pro mne nejchutnější keříčkoví rajče s chutí na úrovni nejlepších rajčat indeterminantních.

Lyana Rozovyi
Lyana Rozovyi
Lyany Rozovyi
Lyany Rozovyi

host - 60.107 (?), 25.7.2022 21:42

Omylem jsem zavěsil tento příspěvek k Orkádu. Patřil do Rajčata 2022

Vladimír

host - 116.214 (?), 24.7.2023 23:33

Proč tady hned odsuzujete odrůdu, když sama píšete, jak jste byla roky spokojená. Něco se u vás pokazilo. Zkuste si koupit nový sáček každý rok a darovaným nevěřte. Stát se může cokoliv, ale že by jenom vám rostla místo Orkáda košťata je velmi zvláštní. L.

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 38.191 (?), 29.7.2024 14:37

Letos jsem koupil poprvé rajčata Orkado a musím říci, že mi moc chutnají. Slupka není tvrdá, dužina, šťavnatost dle mých představ, žádná fádní chuť a nějaká požadovaná kyselinka tam je. Vzrůst je vcelku silný, velikost plodů je velká a úroda bude vysoká. Letos zkouším 20 odrůd rajčat a chuťově je Orkado na prvních příčkách, kdy sundalo i starty. Kam se hrabou rajčátka tvrdé, nevalné chuti, úrody nízké, jako Tigrína, Valda, Datla a podobné rajčátka pro mlsné jazýčky.

Jsem mega spokojený, uvidím ještě zdravotní stav, který je zatím špičkový a asi se stane moji hlavní odrůdou k pěstování. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz