Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?)
12.4.2022 7:22

Milane, myslím si, že globální oteplení se projevuje teplejší zimou, ale jarní vpády chladna od severu po přechodu studené fronty od západu přetrvávají. Takže i letos mohou být na začátku května "zmrzlí". Ale my starší přeci pamatujeme mrazy pod -20 i v nížinách nebo sněhovou nadílku na 9. května. To už dnes asi opravdu nehrozí každý rok. Oproti tomu můj první pod fólií vypěstovaný hlávkový salát jsem sklidil 28. 4.1986. To letos asi nestihnu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?), 12.4.2022 7:22

Milane, myslím si, že globální oteplení se projevuje teplejší zimou, ale jarní vpády chladna od severu po přechodu studené fronty od západu přetrvávají. Takže i letos mohou být na začátku května "zmrzlí". Ale my starší přeci pamatujeme mrazy pod -20 i v nížinách nebo sněhovou nadílku na 9. května. To už dnes asi opravdu nehrozí každý rok. Oproti tomu můj první pod fólií vypěstovaný hlávkový salát jsem sklidil 28. 4.1986. To letos asi nestihnu.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6610) - 9.142 (?), 12.4.2022 9:01

Ano, jak zpívá Gott " a zelenější tráva a dívky se usmívaly líp". Souhlasím, akorát mi připadne, že ty vpády studeného vzduchu jsou hodně silné oproti "dříve". Málokdy se stávalo, že nám pomrzly v květu ovocné stromy, nepočítám rarity jako broskvoně. Ale jabloně a hrušě poslední dobou v květu namrzají téměř pravideleně.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 12.4.2022 10:31

Chlapi, nerad bych, abyste si mysleli, že jsem popírač globálného oteplení. Nejsem. Jen chci říct, že jsme zase u těch lokálních podmínek, které hodně ovlivňují, i když je to třeba výsledek chování polárního vzduchu a tedy vlastně jevu globálního.

Brečet nebudem, holt to bude všechno zase pozdějš. S Matkou Přírodou nic neukecáme.sad

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025