a odkud jste?je jasný že zmrzlí se můžou i opozdit, no ale to by člověk nemohl dát ven nic, nebo až kdo ví kdy.Mám letos 7O sazenic, tak můžu zariskovat.To nejcennější mám ve foliácích, a zbytek bude venku, a kdyby něco, doplním.
Jak zbrzdit jejich růst?Mám je na terase, chráněná,ale rostou až se bojím, že se zapletou a pak při sázení je potrhám.Co děláte vy, aby vydržely ještě 3 týdny?
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.18 (?),27.4.2013 21:29
Někdo nedělá nic, já jsem zkusil něco už před týdnem. Každou rostlinu jsem vytáhl z kelímku a odspodu sebral třetinu kořenového systému. Pak zase dal zpět do kelímku a navrch přisypal to, co jsem zespodu ubral. Musím říci, že rajčata opravdu na několik dní zastavila růst.
Já už mám rajčata venku. V zahradnictví při kupování sadby sice remcali, ale při hrozbě snížení teplot mám všelijakých zateplovacích materiálů dost. Nikdy mně prozatím nic nezmrzlo. Tuto frajeřinu si samozřejmě nemůžou dovolit všude. Nikdo se podle mě řídit nemusí, jen sděluji jak se věci mají.
Take jiz mam 2 dny plodovou zeleninu venku. Tady na JV vetsinou uz v kvetnu mraziky neprichazeji (posledni 2 roky ale byla vyjimka) a predpoved vypada slibne... Zalezi na lokalite, v mrazove kotlince a ve vyssich polohach bych urcite pockal az na druhou pulku kvetna.