po loňském fiasku, jsem kopil ta německá semena - Phantasia a Philovita.Teď už nasazeny ve skleníku i se svými klony.Použil jsem Polyversum, kdy se kořeny namáčí v roztoku před finální výsadbou a to i na jiné - klasické odrůdy, jež jsou volně ven.Tak jsem zvědav.Postřik asi bohužel bude.letos, dle známého, jež si postřikem vloni rajčata udrže podstatně déle - postřik si vyrábí tento starý pán sám.Pochází z vinařského kraje a postřiky si tenkrát míchali sami.Stačí koupit sodu a skalici modrou.zde recept: Burgundská jícha 1% : 1 kg modré skalice v 50l vody a 1.4 kg sody v 50l vody /krystalické/.Každou látku rozpustíme v samostatné nádobě - ne kovové!!! Pak lijeme skalici do sody - ne naopak!!!Samozřejmě dělá menší dávky, ne 50 litrů, jen třeba volit stejný poměr.Tento postřik je totožný s postřikem Champion nebo Kuprikol, ale za daleko menší cenu.Postřik třeba použít do dvou hodin a nesmíme zapomenout na smáčedlo - kupodivu jsem zjistil, že to hodně lidí neví, smáčedlo - 1 kapka jaru do 10l postřikovače.