Rajčata pro sezónu 2015

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?)
14.1.2015 18:21
Tak semínka Tomatoberry garden F1 zakoupena - cena za 8 semen něco přes tři eura, původ semen Holandsko. Obchod se nachází na Šancovej 88, Bratislava

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 14.1.2015 18:21
Tak semínka Tomatoberry garden F1 zakoupena - cena za 8 semen něco přes tři eura, původ semen Holandsko. Obchod se nachází na Šancovej 88, Bratislava

host - 86.166 (?), 3.4.2015 12:08

Chci se zeptat všech zkušených pěstitelů rajčat - kdo jste již pěstovali rajče DATLO, jakou má barvu, oranžovou nebo červenou??

Díky, 

B.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 3.4.2015 22:32

Má oranžovou barvu.

Vladimír

Datlo
Datlo

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 4.4.2015 7:46

lonske Datlo me neuchvatilo a tak jej jiz nechci, naopak na test je v poradi Valdo, tak uvidime

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 4.4.2015 8:29

Mně se rajče Datlo osvědčilo více než Valdo a také mně více chutnalo. Ale toto včetně Vaší informace, že se Vám neosvědčilo jsou podružné informace. Opravdu bude záležet jen na každé pěstitelce (pěstiteli) jak si toto konkrétnáí rajče vyhodnotí a jestli je bude pěstovat i nadále. Větším problémem je dnes, že semena Datla nejsou na rozdíl od Valda v této době v obchodech dostupná.

Vladimír

seky - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (153) - 132.254 (?), 8.1.2015 19:02

Měla jsem loni na zkoušku Datterino F1 jen jednu rostlinu ze stejného zdroje a byla jsem spokojená, sladké plody, troufla bych si říct, že chuťově se vyrovnaly Sladké Děvočce, asi jsem měla štěstí. Letos vyseju více rostlin, tak se uvidí. Tomatoberry jsem pěstovala ze semínek F2 už druhým rokem a rostliny i plody se podobaly obrázkům originálních, chuťově nemůžu porovnat, F1 jsem neměla. Mám zkušenost dokonce i s tím, že na místě kde jsem předloni pěstovala Tomatoberry F2 (přes zimu zůstalo několik plodů v zemi), tak loni zjara vyrostla spousta malých rostlinek, 3 z nich jsem vysadila a byla to zase pravděpodobně Tomatoberry, další generace. K mé smůle bohužel mně osobně až tak moc nechutnají, ale na pohled jsou fakt krásné. Děvočku pěstuju také jako F2. Za chuťově nejlepší pro mě zatím považuju Strillo.

David_Sm - (3) - 239.89 (?), 8.1.2015 19:50

Přidávám fotkuy originálního sáčku - Tommatoberry Garden F1 (Suttons)

David

Tommatoberry Garden F1
Tommatoberry Garden F1

Kristee - (7) - 239.234 (?), 9.1.2015 7:48

Ach jo a ja mam z neosedu objednaných asi 17 odrod, čiatla som na zahrada cz vo fore neosed.cz prevažne dobré hodnotenia, pár boo zlých myslím že p. Vladimír a ešte niekto mali zlú skúsenosť, ostatok dobrú.

pre mňa výhoda že tam je pokope veľa odrod čo chcem pestovať a oplatí sa mi ohľadom poštovného - inak to poštovné z CR na SR je uplne otrasne akoby cez pol zemegule, už z tej činy je veľa veci za freeshiping, a to sme dva male štáty vedľa seba, v CR je oveľa lepší výber celkovo všetkých tovarov aj lepšie ceny aj po prepočte ale to poštovne je des.

preto som nešla cestou 10 tich e shopov ale len 3 -  v CR a jeden v SR kam si pridem osobne, aj tak na 32 e za semienka budem mať 10 na poštovnom čo je skoro tretina :(

musim sa naučiť na tie zahraničné weby aj tie platby

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 9.1.2015 10:37

I přesto, že firmu Neoseed kritizuji, tak si myslím, že jste objednávkou u nich udělala dobře. Já jsem v roce 2012 od nich objednával dvacet odrůd rajčat a počítal jsem stejně jako vy, že se poštovné (mám dojem, že už tehdy to bylo nějak okolo 100,- Kč), rozloží na těch 20 odrůd, a že to není zase tolik. Proto jsem koupil tolik odrůd a již nikdy od Neoseedu nic nechci- hlavně kvůli poštovnému. Jen tak pro zajímavost- posílal jsem do USA letecky čokoládu 20 dkg, balné (bublinková obálka) 6,- Kč a poštovné 91,- Kč. Letos jsem kupoval v Kanadě 14 odrůd a poštovné bylo 2,6 dolaru (vybíral jsem z tisíce nehybridních odrůd). Nemám rád, když ze mě někdo dělá blbce.
Jinak jsem s většinou odrůd co jsem si tehdy koupil spokojen a dodnes některé z nich pěstuji: Cherokee Purple, Black cherry, Gardener´s delight,  Orange Strawberry, San Marzano Nano, Rio Grande, Napoli. Některé jako Sweetie, Beefsteak, Green Zebra, Purple Russian Plum, Orange Banana, Black Trufle, Delicious, Costoluto Fiorentino, San Marzano Lampadina a Roma jsem v roce 2014 nahradil jinými odrůdami.
Kupoval jsem jedinou hybridní odrůdu Datterino a to bylo nejhorší cherry rajče, které jsem kdy pěstoval. Rostliny slabé, plodů pomálo a na každé rostlině jiné. Na 99 % to nebylo originální hybridní osivo, ale přesev F2?, F3?. Myslím si, že jako zákazník jsem měl dostat to co je deklarované. Jak tady na webu někdo poznamenal, tak ceny cizích hybridů jsou nějak hodně nízké a naznačují, že nejde o rozdělené balíčky jako u českých hybridů, ale o přesevy.
Nebyl jsem také spokojen s Brandywine Red, které mělo bramborové listy (mělo mít normální) a také dvě ze tří rostlin vykazovaly pro mne dosud neznámou chorobu podobnou
Virové bronzovitosti rajčat, fotky jsem poslal na Státní veterinární stanici a obě rostliny zlikvidoval.
Tak toto je můj názor na Neoseed. Jen tak pro zajímavost, co máte objednáno?
           Vladimír

host - 6.7 (?), 9.1.2015 11:44

V tom pripade by som mozno poslal zbytok semien priamo povodnemu vyrobcovi, alebo by som ich na tento podvod upozornil. Nakoniec by sa to neoseed nemuselo vyplatit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz