Dobrý deň,
zdravím všetkých vašnivých záhradkarov obzvlašť rajčinových fandov - ja som prepadla tomuto "športu" pred 3 rokmi po dostavaní vlastného domčeku + konečne záhrada, ale obzvlášť ma nadchlo pestovanie rajčín a paprík + okajovo aj inej oplodovej zeleniny
teší ma že som našla ja toto skvelé fórum aj keď nie v domácej krajine - ale bývam na severe slovenska 15 km od hraníc s ČR :))))
rada sa budem s vami deliť o pestovateľské úspechy aj neúspechy aj keď na nejaké now how som ešte v plienkach a učímsa prevažne o dvás "veľkých" záhradkarov
na úvod prosím o radu aké odordy by ste doporučili na poľné pestovanie do severnej oblasti asi niečo ako na valašsku (soláň) alebo oblasť frýdek místek a horná bečva - rajčiny tyčové, aj kríčkové tento rok sa chcem zamerať na balkónovky nakoľko objednávam nové truhliky od libeše.
min rok som vypestovala doma 120 krásnych priesad, vysadila som 80 (zvyšok cez dovolenku svokra nepoliala tak kaput) - bejbino, toro, torino, tipo, tornado, SM 3, beefmaster
výška aj cez 2m, krásne plné vyjany a potom celý august celých 30 dni pršalo + teplo ´do týždňa komplet všetko zničené nedozrala ani jedna paradajka
ale nedala som sa odradiť (som veselý a optimistický typ) a tento rok začínam opäť + chcem pestovať menej ale viac odrôd aj v kvetináčoch veľkých na terase + aj na balkoóch + truhlikové
na vaše rady ideme paradajky bud zasteršiť ale použiť systém klimatických buniek
skleník ešte neviem kam dať nakoľko záhrada je ešte v holo stave a neviem presne kde čo bude, max idem investovať do parenista, pozemok je tiež dosť malý a zle členený do L ledva sme tam dali dom
Ďakujem za každú radu a teším sa že môžem byť členom tejto milej pradajkovej komunity