Ďakujem p. Vladimír,
za privítanie aj rady
nadm výška je 522 mn.m v miernom údoli, ale pozemok máme na úpäti svahu, pozemok je slnečný, balkóny na južnej a západnej strane, letné vysievame po 15.máji ked tak prikryjeme, počasie je extremen nestabilné dva roky nebol sneh min rok začiatok januára 10 st, tento rok -10-15 st a pol metra snehu :DDD
konečne som dokončila zoznam odôd, ktoré by som chela pestovať ale mám ich vysnených nejak veľa
rada by som Vas p. Vladimír alebo aj incýh prispievateľov poprosila o prípadnu korekciu - niečo musím vyradiť ale neviem sa rozhodnúť
Takže zoznam:
TYČOVÉ
bifteky - summer cider, yellow gazzi costoluto genovese, green zebra
na omačky, šťavy, lečo - toro, torino, tornado, tipo, menymaker, stupické polné ranne, spencer, start, škvrnitý rýman
sušenie, nakladanie - andine cornue?, SMg 3, monika F1?, corsaro
zobkanie - bejbino, policino, sweet aperitiv, goldkrone, ildi, daterino, tomatoberry, sugary sprite, sungold
mam zobrať philovu alebo philovitu??? dosť drahe takže len jeden druh
KRIČKOVÉ
na kečup - orbit, šejk, napoli
zavarať - roma, goldroma
zobkať currant red, darinak, marienka?
BALKONOVKY
- môžu byť na nekrytom bakóne (bude na ne pršať ale aj viac slnko svietiť)
Lizzano, Romello, Terenzo, Vilma, Balkonzauber, Azték, Venus
našťastie o tom nevie manžel - sfleku infarkt - neche povoliť ani kričkove v nadobách na balkon ale ja si ich tam aj tak dám (po vlaňajšom plesnivom utoku dám čo najviac pod strechu)
Ďakujem za každú pripomienky
PS nemôžem zohnať finik želtyl ani sl. devočku, suncherry, caspar - neviem objednávať v zahraničí ale ak by mi nejaká dobra duša objednala a poslala tak jej zaplatím semienka aj výdavky na poštovné.