Rajčata pro sezónu 2015
|
|
|
|
host - 235.147 (?) 2.12.2014 21:56
Dobrý den,
Letos jsem krom jiného pěstoval Philovitu , je to docela dobré cherry rajče , které vydrželo v obyč skleníku až do poloviny listopadu a ještě dnes mám zbytky rajčat doma na dozrání, výhodou je poměrně značná odolnost proti plísni. Jednoznačné negativum je malá úroda.
Mám ještě jeden skleník s polykarbonátu a vybudovanou akumulací / netopím /. V tomto skleníku jsem zkusmo někdy na konci října rajčata philovita nařízkoval. Řízky zakořenily a trochu i povyrostly. Akumulace drží teplotu + 3°C ( právě mrzne a sněží) Při těchto teplotách rajčata nerostou, ale ani nevadnou! Jsou výrazně odolnější než jiné odrůdy! a rostliny jsou díky způsobu pěstování značně otužilé. Z výzkumných důvodů nebudu přitápět abych stanovil reálnou účinnost akumulace k udržení nadnulových teplot ve skleníku během zimy. Nepočítám proto s jejich uplatnění pro příští sezonu.
Existují i jiné odrůdy s vysokým stupněm rezistence proti plísni bramborové , chtěl jsem se zeprat jestli nemáte někdo zkušenost s chutnými většími rajčaty, která jsou odolná plísni.
Jinak pokud vypěstujete mladé rostliny philovity ve vysokých teplotách, pak jsou citelně choulostivější, to ovčem platí obecně.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 15.73 (?), 24.5.2015 13:23
Perlinka Vertex + netkana textilia
|
|
|
|
|
|
|
Melisa - Stříbrný Zahrádkář (300) - 146.249 (?), 23.1.2015 17:55
Semínka jsou doma! :-)
Berry F1
truhlíková trojkombinace Aztek, Venus a Vilma
žlutá hruška - tu už jsme jednou měli, strašně plodná, rajčátka neskutečně dlouho vydržela na rostlině, nepraskalo nic a chutnaly nám.
San Marzano - pěkný tvar
Bejbino F1 - všichni ho tu vychvalují, tak to zkusíme :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.215 (?), 26.2.2015 18:14
Dobrý večer, ja by som sa chcela opýtať na rajčiny Taiko, tento rok som ich kúpila prvý krát a neviem čo sú zač, rada by som vedela, či máte s nimi skúsenosti, keď ich spomínate, ďakujem za odpoveď
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.194 (?), 26.2.2015 21:32
taika jsou žlutá, drobnější, banánového typu, velká plodnost nepraskaj, jsou docela chutná, je to zaručená sklizeň i při loňském špatném rajčatovém roce,
|
|
|
|
|
|
|
host - 138.12 (?), 21.11.2014 21:43
Zdravicko. Ja planuju po letosni katastrofe s plisni bramborovou:
Philovita
Phantasia
Mini san marzano
Golden Currant (jako jedine spolecne s mini san Marzano mi prezili tu plisen na zahradce)
dale v omezenem mnozstvi:
sungold f1 - chutove nadhera
goldkrone (taky supr)
mini kumato (moc dobre, sladke)
black krim
bejbino
ildi, kumato - pro srandu
+ jsem na neco mozna zapomnel:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.147 (?), 2.12.2014 21:56
Dobrý den,
Letos jsem krom jiného pěstoval Philovitu , je to docela dobré cherry rajče , které vydrželo v obyč skleníku až do poloviny listopadu a ještě dnes mám zbytky rajčat doma na dozrání, výhodou je poměrně značná odolnost proti plísni. Jednoznačné negativum je malá úroda.
Mám ještě jeden skleník s polykarbonátu a vybudovanou akumulací / netopím /. V tomto skleníku jsem zkusmo někdy na konci října rajčata philovita nařízkoval. Řízky zakořenily a trochu i povyrostly. Akumulace drží teplotu + 3°C ( právě mrzne a sněží) Při těchto teplotách rajčata nerostou, ale ani nevadnou! Jsou výrazně odolnější než jiné odrůdy! a rostliny jsou díky způsobu pěstování značně otužilé. Z výzkumných důvodů nebudu přitápět abych stanovil reálnou účinnost akumulace k udržení nadnulových teplot ve skleníku během zimy. Nepočítám proto s jejich uplatnění pro příští sezonu.
Existují i jiné odrůdy s vysokým stupněm rezistence proti plísni bramborové , chtěl jsem se zeprat jestli nemáte někdo zkušenost s chutnými většími rajčaty, která jsou odolná plísni.
Jinak pokud vypěstujete mladé rostliny philovity ve vysokých teplotách, pak jsou citelně choulostivější, to ovčem platí obecně.
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.83 (?), 10.12.2014 17:15
Prajem pekný deň,pre sezónu 2015 mám nachystané tieto odrody (pestujem už len cherry a "šalátové",tie väčšie mi nejdú u príbuzenstva a kamarátov tak na odbyt),objednávam z celého sveta, mojimi hlavnými kritériami sú okrem úrodnosti a odolnosti aj to, aby boli podľa možnosti čo najsladšie, či najlahodnejšie..Takže sú tu mnohé, ktoré sa už osvedčili, ale zopár máličko aj prvý raz skúsim. Pestujem v Bratislave, len na otvorených záhonoch.
Amrosia Gold
Blue Bosque Bumble Bee
Copper Currant
Bosque Green Cherry
Muchacha!
Josefina
Sugar Drop
Blue Baby
Sun Cherry Premium F1
Purple Cherry
Snow White Cherry
Sun Gold F1
Sun Sugar F1
Green Envy Hybrid
Rose Quartz Multiflora
Green Zebra Cherry
Golden Gem Hybrid
Sweet Aperitif
Little Julia (Ríbezľové)
Rosella
Amrosia Rose UBX
Ambrosia Orange UBX
..možno ešte nejaké "vezmem na milosť",ale toto je môj "základ" pre budúcu sezónu, a môžte sa spoľahnúť, že budú ozaj excelentné, ak niekto hľadá tipy. Už piaty rok sa snažím dosiahnuť čo najvyššiu možnú dokonalosť v chuti rajčín, spolu s zopár kamošmi, ktorí tiež zahoreli touto vášňou. Ak si ich budete hľadať v googli, dajte len za názov "tomato",aby vám to našlo, čo hľadáte. Ozaj ich odporúčam!
Tak nech sa darí, nielen s rajčinkami! Maťo.Z.
|
|
|
|
|
|
|
host - 89.147 (?), 15.12.2014 20:54
Tak já pěstuji ve foliovníku francouzský Cristal a venku Start F1.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|