Rajčata pro sezónu 2015

vvd - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 208.154 (?)
13.3.2015 12:15

To Nejlepší je z Ruska pod originálním názvem Samoje lučšeje?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 173.17 (?), 12.3.2015 21:05

Paní Lucie, moc se mně líbí rajčata, která budete pěstovat v letošním roce. Protože se také soustředím na nehybridní odrůdy (OP odrůdy) a snažím se uschovávat semena z pěstovaných odrůd, tak mne zajímá, jestli si také z pěstovaných odrůd uchováváte semena. Chceme totiž někdy na podzim uspořádat výměnnou burzu semen rajčat a paprik. Toto je informace i pro ostatní, kteří pěstují OP odrůdy.
           Vladimír

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 12.3.2015 21:45

Vladimire, napsal jste: chceme, tzn., ze se jedna o nejaky spolek? i ja samozrejme mam nektere odrudy, ktere se daji sehnat jen pres Estonce a tak je lepsi si par semen ponechat..

mirkl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 97.218 (?), 12.3.2015 23:32

letos mám vyseto:

to co se mi osvědčilo vloni

Bejbino, Policino,Phantazia, Philova,Green zebra, Karkulka,

Nové odrůdy:

Start, Alicante,Moneymaker, Cuor di Bue, Kasachstan rubin, Ramilette,RAF, Bue, Cherolla,Miele, Spencer,Taiko, Black from tula, Black prince, Black opal, Neznámé z Maroka, Neznámé z Ukrajiny, Pyšnaja kupčiška, Sladkaja děvočka, Hložánek,Eva purple ball, Červená hruška, Auriya,Černý úsměv, Gigant KubamGigant Novikova, Mikado black, Krymské,Fidelio, Nejlepší,Malachit, Costoluto genovese, Zlatava,Sub arctic plenty, Soldaki,,San Marzano 3,Old German, Topaz,Valencia, Tlacolula,Sungold, Dulcia,Iceberg, Don Chuan, Marmande,Nevestuška, Riesentrube,Hana,

a tři druhy divokých rajčat, vše venku a většina bude pod průhlednou plachtou, něco v nádobách..

vvd - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 208.154 (?), 13.3.2015 12:15

To Nejlepší je z Ruska pod originálním názvem Samoje lučšeje?

mirkl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 97.218 (?), 13.3.2015 18:57

ano to je ona,

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 13.3.2015 13:57

Název Kumato mi silně připomíná jed na krysy s názvem Kumatox. frown Jsem zvědavý, co se vyklube z odrůdy, kterou tady v minulém roce doporučoval Standa von Königgrätz místo Bejbína a to Strillo. Tak pane Vladimíre, můžete se do mě pustit, co tady zamýšlím s těmi nemístnými žertíky smiley

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 13.3.2015 14:21

Ad Strilo, tak mám v lísce na chodbě dva viany z říjnové sklizně pro zkoušku skladovatelnosti. 7 dní před sklizní byl postřik Ortivou a 2/3 plodů na vianu byly zelené (nyní vše červené). Po úvodních ztrátách jsou úbytky převážně vadnutím. Největší škody páchá ta osoba provádějící kontrolu ochutnávkou. Zatím dobrý, takže mám už naseto z nových F1 semínek.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 13.3.2015 14:33

Na chuť Strila jsem tedy zvědavý, Stando. Co se týče Ortivy, tak myslím, že Kuky nebyl s její účinností spokojen a doporučoval přípravky se starým známým mancozebem (Ridomil, Acrobat).

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 13.3.2015 14:39

Ortiva je dobrá, ale musí se striktně střídat s něčím jiným, nejlépe s mancozebem.

eicul - (22) - 129.189 (?), 13.3.2015 9:14

Pane Vladimíre, zatím jsem to nezkoušela, ale ráda udělám. Stejně tak mohu pár semínek poslat, kdybyste chtěl nějakou odrůdu vyzkoušet. Vím, že ty odrůdy jsou nehybridní, ale nevím jestli se mi vzájemně nespylí (asi ano, že...). Pokud mi poradíte, jak na to, aby se vzájemně neopylila, tak to udělám. Jsem začátečník, rajčata pěstuji cca 5 let a všechny rady jsem vyčetla tady a odrůdy jsem v podstatě vybírala podle Vašich doporučení. Výměnné burzy se určitě ráda zúčastním. Jak víte, Tomatofest posílá v balíčků semínek 30 a já jsem malopěstitel. Takže na výměnu něco mám i tak.

jediné "barbarství", které jsem zkusila bylo Kumato ze supermarketu, protože se semínka špatně shání. Všichni se mi smáli, ale nakonec to bylo jedno z mých nejlepších rajčat. Velmi dobrá chut, dobře plodilo a vydrželo až do prvních mrazíků. Také mám ještě pár těch semínek. Četla jsem, že Garry Ibsen rajčata "dehybriduje". Zajímalo by mne, jestli by to šlo i s tím Kumatem. Byla jsem v pokušení mu pár semínek poslat.

Lucie

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025