Rajčata + papriky + okurky ve skleníku

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 242.167 (?)
6.3.2013 19:25

Srovnávat španělská rajčata, pěstovaná na chemii, za umělého osvětlení, sklízená za zelena s rajčetem které mi roste doma ve skleníku a svítí na něj slunce, je poněkud nevhodné. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 6.3.2013 19:46

Když si to myslíte já Vám to brát nebudu. Asi jsme všichni v rodině a v sousedství i tady na fóru divný protože nepoznáme rozdíl mezi domácím rajčatem pěstovaným venku nebo ve skleníku.

host - 176.1 (?), 6.3.2013 19:51

Nechápu, proč jsou všichni tak vypruzení.

Píšu, že rajčata ze skleníku byla moc dobrá, vůbec ne jako ty ze supermarketu (což je pravda pravdoucí). Je možné, že pěstovaná venku jsou ještě lepší, proč ne. Ale pořád si myslím, že je menší rozdíl rajče z domácího skleníku versus zahrádka a kterékoliv z nich versus supermarket.

A "všichni" zajedno "zde na fóru" nejste, ani vrámci této debaty, jak je vidět A aplaťpámbu za to. Akorát byste se nemuseli kvůli tomu tak vztekat.

host - 144.11 (?), 7.3.2013 8:02

Bude to asi tím, že rajčata ze supermarketu sú v drvivej väčšine odrody, vhodné na dlhú prepravu, musia tiež vydržať dlho "zralé" a musia byť hlavne pekné. A tiež takmer všetky sú pestované vo vode, kde počítač riadi prísun živím. Tie rajčata zeminu ani nevideli. Aj keď z mojej skúsenosti viem, že tá istá odroda je asi trochu viac chutnejšia keď sa pestuje na záhone, nie je v tom ale veľký rozdiel. Možno niekto to ani nezbadá. Podľa mňa je to všetko o odrode a zložení pôdy. Každopádne ja tie rajčata zo supermarketu už nikdy nekúpim, iba ak by som náhodou niekedy v zime potreboval nejakú dekoráciu na stôl. Jesť ich ale odmietam, pretože mne vadí že to chutí kadejako, ale nikdy nie ako "rajče" zo záhrady. 

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3364) - 5.149 (?), 7.3.2013 9:45

A jaká čerstvá zelenina je v zimě jako ze zahrádky v létě?

Mr Big

host - 239.7 (?), 11.3.2013 12:46

Omlouvám se za pozdní reakci, byla jsem několik dní bez netu. Nemám, bohužel, možnost pěstovat rajčata na venkovním záhoně. Máme velmi malou zahrádku a jsme na jílovitém a skalnatém podloží. I pro skleník jsme museli vykopávat půl metru hlubokou díru, kam jsme teprve navezli pěknou zeminu. Jinak po zbytku zahrady je návoz 10 cm kvůli trávě, pod tím je samé kameny a jíl, když nám vrtali kuny na plot, zničili zde několik vrtáků... Proto máme skleník a vše chceme zkusit tam. Ale děkuji všem za příspěvky :)

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 242.167 (?), 6.3.2013 19:25

Srovnávat španělská rajčata, pěstovaná na chemii, za umělého osvětlení, sklízená za zelena s rajčetem které mi roste doma ve skleníku a svítí na něj slunce, je poněkud nevhodné. 

Vashek - (12) - 193.189 (?), 6.3.2013 19:43

Viděl jste pane Mirku už někdy ty foliáky ve španělsku? Zřejmě asi ne. Svítí tam slunce normálně jako tady, zelená rajčata se tam netrhají jak si někdo myslí, a hnojení je stejné jako kdekoliv jinde jen vyvážené a dobře spočítané ani o kapku ví nebo mín, a s postřiky je to všude stejný.

host - 176.1 (?), 6.3.2013 19:53

Ale tady se přece píše o domácím skleníku, rajčata v hlíně, s láskou opečovávaná.

Pláčete správně, ale na špatném hrobě. No, vy nepláčete, spíš trošku běsíte. Přitom jste na stejné lodi.

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 6.3.2013 19:55

Asi nemá moc smysl s Vámi diskutovat, ale jen pro informaci: Rajčata ve velkopěstírnách se nepěstují v půdě, ale hydroponicky. A co je hlavní - jedná se o odrůdy, které z principu nemohou být dobré, protože mají geneticky potlačenou tvorbu etylenu, který způsobuje zrání, takže nikdy nemohou dozrát do plné chuti.

host - 176.1 (?), 6.3.2013 19:57

Ale já přece píšu o té nebohé paní, která si chce pěstovat pár okurek a rajčat ve skleníku u domu a tak nepěkně to schytala.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz