Rajčata - listy do ruličky
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 73.51 (?), 23.6.2014 12:24
Koupili jsme universalni substrat - exterior + jsme ho namichali s obycejnou hlinou vykopanou venku + jsme meli suchy nasbirany hnuj konsky a ovci. Je dost mozne, ze je tam hnoje vice, nez by melo byt :-/ Ale vedle techto rajcatek mam dve rajcatka starsi, ktere jsou jiz vyssi a ty krasne prospivaji a rostou rychlosti blesku :-/ takze prehnojeni nebo slunecni upal. Slunecni upal - s tim jiz asi neudelam nic, vzpamatuje se roslitnka? A kdyby prehnojeni - tak proste vyndat a namichat substrat s mene hnoje? Dekuji
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 5.136 (?), 23.6.2014 23:01
Jsem zacatecnik - mame z palet udelane kontejnery cca 120 x 60 cm plocha, hloubka cca 60 cm. Myslela jsem, ze k rajcatum se dava hnuj apod. tak jsme namichali substrat rovnou s hnojem apod., vyplnili tim kontejner a zasadili rajcatka. Okurky, melouny, salatky, chilli papricky + dve rajcata vetsi jsou naprosto ok a jedine tyhle rajcata, kterych mame nejvic jsou vsechny takhle stejny - spodni listy schnou a krouti se. Priste budu chytrejsi, dekuji moc za rady, doufam, ze se teda vzpamatujou :-)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 248.95 (?), 23.6.2014 23:19
Tak to tedy nevím, pod rajčata dávám normálně hnůj řadu let - jsou to rostliny první trati. Jen musí být uleželý. Na záhoně vykopu rýhu, do ní dám hnůj, zahrnu zemí a šikmo sázím rajčata tak, že mají kořenový bal v hnoji. Rostou jako divá. Jen je pravda, že sázím předpěstované, cca 30cm velké sazenice. Stejně dávám hnůj pod papriky, okurky, celer, brambory a pór. Pro květák zarývám plošně. Ale průmyslovými hnojivy minimálně 14 dní po výsadbě nehnojím nic. Ten hnůj jim nemůže vadit, příčina musí být jiná. Lída
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 248.95 (?), 23.6.2014 23:24
A ještě - nezaléváte na listy? Sice výše píší, že jim to na plíseň nepřipadá, ale pokud je to na spodních listech, odlomila bych je a raději rajčata postříkala Acrobatem (chrání nějaký čas i nové přírůstky). Lída
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 5.136 (?), 24.6.2014 0:29
Jako ted tu vice prselo, ale jinak tu mame vysoke teploty a suche klima - spatne klima pro plisen. Vim, ze rajcatka zalevat ke korinkum... Preventivne jsem je jiz postrikala nejakym prostredkem na plisne asi vseho druhu na zeleninu obecne, nez jsem se ptala v diskuzi. Dneska jsem spodni listy odlamala a kdyz vyrustaji ty nove vyrutky, ktere se normalne zastipuji - tak u tech odlamanych listu je mam take zastipat? Nebo mohu ponechat? Hnuj jsem sbirala rucne ve vybezich a prave, ze byl dost suchy...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 5.136 (?), 24.6.2014 0:32
Takze by nemel by cerstvy... Zalevam vecer kolem 21 hod., ach jo, no tak snad se to povede... Prvni zahradka, prvni starosti :-) Jen co jsem dobojovala na mate a bazalce s molicema, jdu bojovat o rajcata :D
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|