Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?) 22.10.2014 9:22
Stříkala jsem jednou Ortivou, to bylo o ničem, letos nefungovala ani na padlí na okurkách, Pak jsem stříkala třikrát Ridomilem, první postřik den před začátkem srpnových dešťů, pak v rozmezí skoro tří týdnů, bylo to dáno počasím, čekat až rajčata už nebudou mokrá a ještě aby byl čas na zaschnutí před dalším deštěm. Koncentraci jsem použila poprvé 25 g/10 l, pak dvakrát 50 g/10 l, dávkování podle agromanual.cz. Dříve bylo rozmezí koncentrací i v letáku na malospotřebitelském balení, teď je tam jen ta nejnižší koncentrace a ta v době silného tlaku infekce je nedostačující.
Rajčata jsem v době výsadby měla už přerostlá, jsou sázena vodorovně, v zemi je cca 70 cm. Po výsadbě jsme ještě na celý záhon navezli dvacet centimetrů kompostu, během sezóny jsem asi dvakrát přihnojila YaraMila komplexem.
Rajčata sázím v řádku 50 cm od sebe, vzdálenost mezi řádky 75 cm, rostliny vedu na dva až tři výhony. Při ošetřování se dá mezi řádky chodit, rostliny jsou postříkané ze všech stran. Používám ruční postikovač Mesto minifix, má velký tlak, ošetří se i vnitřek rostlin.
S tím stříkáním - nedělám si iluzi, že kupovaná nejsou chemicky ošetřená, pokud jsou pěstována venku, tak to bez stříkání nejde,možná někde na Sahaře....
| ![](/obrazky/bod.gif) | Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 173.17 (?), 20.10.2014 19:14
Tak na vesnici nebydlím, bydlím v třicetitisícovém panelovém sídlišti na západním okraji Brna nad Brněnskou přehradou. Jinak miluji historické stavby a interiér Pardubického zámku se svými starými freskami mne také nadchl. Přeji pěkný večer
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 173.17 (?), 23.10.2014 9:24
Opravdu překrásný obrázek. Poslal jsem ho do diskuze na Tomatoville a hned se objevilo plno zájemců o semena. Tak jsem včera koupil dva balíčky, rozdělil jsem je po deseti semenech a poslal do výměnné akce.
Vladimír
PS.: Pro mne je tento obrázek také inspirativní tím jak je rajče Goldkrone u p. Vimona pěstováno- dvě rostliny na jednom vedení. Asi to budu realizovat na všech svých cherry rajčatek v příští sezóně. Člověk se stále učí.
![smiley smiley](/obrazky/smajliky/regular_smile.gif)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?), 22.10.2014 9:22
Stříkala jsem jednou Ortivou, to bylo o ničem, letos nefungovala ani na padlí na okurkách, Pak jsem stříkala třikrát Ridomilem, první postřik den před začátkem srpnových dešťů, pak v rozmezí skoro tří týdnů, bylo to dáno počasím, čekat až rajčata už nebudou mokrá a ještě aby byl čas na zaschnutí před dalším deštěm. Koncentraci jsem použila poprvé 25 g/10 l, pak dvakrát 50 g/10 l, dávkování podle agromanual.cz. Dříve bylo rozmezí koncentrací i v letáku na malospotřebitelském balení, teď je tam jen ta nejnižší koncentrace a ta v době silného tlaku infekce je nedostačující.
Rajčata jsem v době výsadby měla už přerostlá, jsou sázena vodorovně, v zemi je cca 70 cm. Po výsadbě jsme ještě na celý záhon navezli dvacet centimetrů kompostu, během sezóny jsem asi dvakrát přihnojila YaraMila komplexem.
Rajčata sázím v řádku 50 cm od sebe, vzdálenost mezi řádky 75 cm, rostliny vedu na dva až tři výhony. Při ošetřování se dá mezi řádky chodit, rostliny jsou postříkané ze všech stran. Používám ruční postikovač Mesto minifix, má velký tlak, ošetří se i vnitřek rostlin.
S tím stříkáním - nedělám si iluzi, že kupovaná nejsou chemicky ošetřená, pokud jsou pěstována venku, tak to bez stříkání nejde,možná někde na Sahaře....
| ![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|