Já jsem letos ošetřoval asi 2x, možná 3x jak co, hlavně proti těm různým skvrnitostem, přípravky klasické které jsou určeny i proti plísni (Acrobat...), něco málo jsem šplíchl Revusem který mi zbyl po ošetření révy (Revus je u nás registrován do brambor). Rajčata mám v kýblech, ve skleníku, na černé netkané nebo černé PE folii. Abych pravdu řekl, docela se divím že ještě plíseň nemají (mokro, chladno), mají všechno možné jen ne plíseň. Možné je to i z toho důvodu že jsem je vysazoval hodně pozdě a vegetační doba byla zatím velmi krátká, možná tomu bránilo i to krásné horké počasí v létě. Vloni se počasí koncem prázdnin hodně pokazilo ale nějaký extra problém s plísní nebyl, na sušení jsem sbíral zdravá rajčata dosti dlouho, a to se keříčky válely po folii.
PS: je potřeba si hodně dávat pozor na to co rostliny napadá. Jak to i tady na diskuzi sleduji, tak nabývám dojmu že spousta nemocí je považována za plíseň a přitom je to jinak. Ptejte se, dávejte sem hlavně fotky napadených rostlin, vždy se někdo najde kdo poradí, samozřejmě že platí i "víc hlav, víc rozumu".