Tak konečně nadešel čas pro vysazení zbylých rajčat ven. Dnes jsem vysadil 4O rajčat do barelů při zdi a 6 na záhon. Jinak celkový počet letos je 140 rostlin od 62 odrůd.
A co se jim stalo? Schválně jsem se byla podívat, kupodivu na zahradě vše ok, včetně ve středu vysazených brokolic. Cukety i dýně ok. Rajčata v pařníku též .
U nás fouká hodně i normálně a poslední tři dny to byl opravdu extrém. Cukety jsou zválené, polámané listy, u dvou zůstala jen stopka. Ony se asi dají do kupy, ale myslím, že rychlejší bude zasadit nové.
Rostliny, jako jsou cukety, okurky dýně ještě není pozdě vysévat.V teplých dnech zpoždění doženou.Rajčatům je dobře v chladném skleníku, kde je nic nepoválí a otužují se.Aby obstály pak venku."Na Marka vysej oharka" letos neplatí a mnozí budou podsévat.I v červnový výsev to může zachránit.
Tak jsem to nevydržel a stavil jsem se na zahradě už dnes. Měl jsem hlavně starost jak dopadly sazenice při tom větru. Nebylo to ale vůbec zlé, zlomily se mně jen dvě sazenice (Anna Russian a Iceberg). Jinak všechny včetně lilků OK. Dokonce ty v kbelících pořádně povyrostly. Jsem rád, že už mám všechna rajčata vysázená, krásně zalitá a rostou.
Tak konečně nadešel čas pro vysazení zbylých rajčat ven. Dnes jsem vysadil 4O rajčat do barelů při zdi a 6 na záhon. Jinak celkový počet letos je 140 rostlin od 62 odrůd.