Rajčata jsem v kýbli pěstoval ve směsi zahradní zeminy a kompostu 1:2. Předpokládám, že kvalitní zemina by s občasným přihnojením vyhověla rovněž, kupovat pytlovanou je zbytečně drahé. VJK
Zdravim, mam jen nasledujici dotaz. Je dobre pri pestovani rajcat v kyblicich pouzivat kupovany substrat, nebo je to zbytecny "luxus" a stacila by kvallitni zemina? Nebo treba jen ornice z pole? Nerad bych zbytecne kupoval haldu pytlu se substratem. Pokud ale substrat doporucite, byl bych rad za tip, ktery pouzit. Diky moc predem! Jirka.
Rajčata jsem v kýbli pěstoval ve směsi zahradní zeminy a kompostu 1:2. Předpokládám, že kvalitní zemina by s občasným přihnojením vyhověla rovněž, kupovat pytlovanou je zbytečně drahé. VJK
chtěl jsem to tak napsat, ale znáte to, všeho moc škodí, moc dusíku, otec to tak pěstuje a má giganty, já dávám hnoje méně a jde to na rajčatech poznat... ale je to lepší než sypat npk, raději méně a zalévat roztokem vody s naloženýma kopřivama
Já používám jakoukoliv slušnou zeminu která je k dispozici. Letos jsem míchal kompost s ornicí půl na půl, pokud je zemina těžká tak přidám i písek nebo koupený substrát. Umím taky vmíchat do zeminy trochu NPK a pro hnojení během vegetace používám kristalická hnojiva.
trochu npk neškodí nejsem chemik, ale někde jsem slyšel že pomáhá s rozkladem normálního hnoje a doporučují npk sypnout i na záhony kde je hnůj, že se lépe a rychleji rozloží, třeba na podzim po orbě.