Rajčata 2024
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 28.11.2023 15:51
Ta luxáž je luxusní. Já mám výhodu, že mi nevadí, když rostou rychleji za předpokladu, že jsou přiměřeně silné. A taky, že je mám v otevřeném prostoru, stíněném jen z místnosti. Takže udržení teploty není problém. U mne mají přes den do 19°C a přes noc tak 16°C.
Milan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 62.34 (?), 28.11.2023 19:10
S tím snížením teploty se mně to nepovedlo. Sazenice jsem přesadil, šest kelímků v každém jedna odrůda. Budou trvale z oknem na parapetu. Poslední kelímek je s různými odrůdami, ve dne bude na parapetu a jak se setmí tak půjde na čtyři hodiny pod světlo. Bude zajímavé, jaký rozdíl mezi sazenicemi bude.
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 1.12.2023 10:38
Vladimíre, klobouk dolů. Tohle řešení by mne nikdy nenapadlo. Ale možná to nebudeš potřebovat chladit, protože když budou 4 hoďky pod světlem ve vyšší teplotě, může jim to i svědčit. Uvidíš. Jsem zvědavý na výsledky.
Milan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 62.34 (?), 1.12.2023 16:33
Čtyři dny jsem tomu srovnávacímu vzorku svítil, osvětlení cca 3000 Lx, teplota do 22°C. Žádný patrný rozdíl oproti ostatním. Dnes jsem přešel na větší teplotu (max. 24 °C a více Luxů- cca 10000Lx. Nechám toto nastavení zase 4 dny a pak vyhodnotím- srovnám s ostatními.
Vladíimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 1.12.2023 18:20
Vladimíre, můj názor je, že 4 dny nejsou dostatečně průkazné. Koneckonců, pokud tomu dobře rozumím, je to jen čistých 16 hodin svícení. Navíc mám zkušenost, že to svícení se nejvíc projevuje na kořínkách, což nelze porovnat. A pro tu zvýšenou intenzitu použiješ jiné rostlinky nebo ty stejné? Pokud to druhé, musíš pak kalkulovat s kumulací efektů. Viděl bych to tak na nejmíň týden, možná dokonce i víc.
Milan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 62.34 (?), 1.12.2023 18:50
16 hodin se zdá málo, ale de fakto jsou to dva podzimní dny, kdy je světlo 8 hodin. Takže ty kontrolní měly světlo 48 hodin a ty na parapetu 32 hodin. Takhle to už nevypadá jako pár hodin navíc. To by se mělo už nějak projevit, ale viditelně zatím nic. Proto přecházím k opačnému extrému, který jsem schopen na tom svém zařízení dosáhnout.
Nejsem zvyklý něco předjímat. Mám takový plán a ten dodržím a teprve potom budu vyhodnocovat.
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 238.28 (?), 1.12.2023 19:42
Takhle svítím já.
L.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 2.12.2023 18:15
Já věděl, že to ode mne nevezmeš. Ale nevadí, tedy alespoň mně.
Milan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|