Rajčata 2022 I



host - 61.102 (?)
22.8.2022 21:02

Oproti San Marzano 3 jsou větší a proto Gigante.

           Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 61.102 (?), 22.8.2022 21:02

Oproti San Marzano 3 jsou větší a proto Gigante.

           Vladimír

                     
kulinar - (13) - 168.116 (?), 30.8.2022 22:14

Na plodech se začala objevovat strupovitost, viz foto. Je to způsobené plísní? Děkuji zkušenějším za názor.


                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2882) - 208.138 (?), 30.8.2022 23:00

Ne. Tedy pokud "plísní" myslíte plíseň bramborovou. A ani to nevypadá jako projev jiných plísňových onemocnění. S vysokou pravděpodobností je to způsobeno fyziologickými podmínkami a pokud je rajče uvnitř čisté a chutná, jak má, vůbec bych si tím nelámal hlavu.

Milan HP

                     
host - 168.116 (?), 31.8.2022 19:10

Děkuji za info. Uvnitř jsou plody čisté, chuť také OK smiley

                     
host - 28.103 (?), 23.8.2022 8:07

Můžu se zeptat velkého pěstitele, které rajče považuje za nejsladší =)?

Včera jsem si objednal refraktometr, zajímalo by mě kolik to co vypěstuju dosáhne stupňů na brix stupnici. Třeba podle chuti se mi zdá stupické sladší jak bejbino... No změřím a uvidím.

Další rok chci zkusit sun gold a sweet aperitif.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.8.2022 13:54

Sweet milion. yes

                     
host - 61.102 (?), 24.8.2022 7:59

Při dozrávání rajčata se látky, které se během růstu plodů nashromáždily mění za pomoci enzymů na kyseliny a cukry. Jestliže převáží kyseliny nad cukry, tak naše chuť nám říká, že rajče je na straně kyselé i když třeba naměříme na refraktometru daleko vyšší Brix než u jiného rajčete, které nám připadne sladší. Já osobně nehledám nějaké sladké nebo nejsladší rajče. Pěstuji rajčata, která mně vyhovují i z jiných důvodů (úrodnost, jsou pěkná, atd.).

           Vladimír

                     
host - 28.103 (?), 24.8.2022 8:31

To s tou kyselostí a cukernatostí je dobrý postřeh. No tak mám aspoň další hračku =D. Děkuju

                     
host - 28.103 (?), 24.8.2022 13:30
Takže nejvyšší naměřené hodnoty brix Start 7.2 Stupicke 7.2 Tornádo 5 (zrálo nějak pomalu, bylo červené ale měl jsem ho asi ještě nechat déle) Bejbino 6.2 Rubínek 6.2 Start je asi víc nakyslé jak stupické a taky se mi zdálo, že se musí nechat vyloženě skoro až přezrát aby bylo více sladké. Každopádně chutnalo dobře. Výhodu stupického vidím v tom, že ta cukernatost vinikne dříve. Nemusím ho nechat dlouho ještě viset červené než ho utrhnu... Škoda těch cherry rajčat. Letos nic moc.
                     
host - 60.164 (?), 24.8.2022 22:02

Já jsem si k tomu koupil pH metr.

           Vladimír

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika