Rajčata 2021

host - 81.144 (?)
4.12.2020 9:06

Moje již kvetoucí zaskočil ve skleníku dost silný mráz než jsem je stačil přmístit domů za okno... Jsou na popel... :( 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 234.145 (?), 27.12.2020 8:45
Erich Stekovics, evropsky kral rajcat, jehoz jmeno nektere zde sice popuzuje, zverejnil na facebooku prispevek, ktery by mohl byt pro nekoho zajimavy. Nazyva to " Nizkoenergeticka rajcata",je to koncept nejakeho pana Wolfganga Palmeho. Vcera vyseval a ma ambici v dubnu, kdy prodava sazenice, u kazde odrudy uz ukazat hotove plody. Erich pise ze bude prubezne informovat.

host - 81.144 (?), 4.12.2020 9:06

Moje již kvetoucí zaskočil ve skleníku dost silný mráz než jsem je stačil přmístit domů za okno... Jsou na popel... :( 

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 6.138 (?), 4.12.2020 11:37

To je vždycky smutný příběh. Upřímnou soustrast. Jestli už kvetly, kdy jste je vyséval? Nebo jste použil řízky?

Milan HP

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 60.174 (?), 8.12.2020 5:55

Můj oblíbený web Tomatoville byl čtyři dna mimo provoz. Měl jsem dojem, že definitivně skončil. Ale žije a první obrázek, který tam po otevření byl, potěšil moji duši pěstitele rajčat. Už se na ty rajčata těším.

Vladimír

Rajčata od Karen Olivier
Rajčata od Karen Olivier

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 6.138 (?), 8.12.2020 15:19

Vladimíre, proč nás takhle trápíš? Sliny mi tečou jak Pavlovovým psům. Mám sice ještě něco ulitého v zásobě, ale tohle jsou letní kousky. Nebo ne?

Milan

host - 60.7 (?), 8.12.2020 17:14

Mě potěšil ten obrázek. Ta rajčata asi už snědl někdo jiný.smiley

Vladimír

host - 60.229 (?), 10.12.2020 11:17

Pod vlivem zajímavé diskuze na Tomatoville o pratenocarpických odrůdách rajčat jsem dnes ještě přisel semena polské odrůdy Betalux, která snad má být partenocarpická v chladném období (kdy kvůli teplotě zejména v noci se květy neopylují a plody nemají semena). Po oteplení se normálně opyluje a tvoří plody se semeny. Zdá se mně, že by to mohla být top odrůda pro moje pařeniště, kde mám v březnu problémy s opylením květů.

Vladimír

slniečko - (14) - 181.250 (?), 10.12.2020 18:08

Drahí priatelia,

na sezonu 2021 sa velmi tesim s novymi aj overenymi odrodami.

Steak, heart:

Brandywine red aj Sudduth, Bulls Heart pink aj red, Mariannas Peace, Azoyushka, Hillbilly, Carbon, Aunt Ruby Green, Ananas Noire, Aussie

Papriky, hrušky, iné:

Black Truffle, Tlacolula, Pepper pink, Pepper Orange, Cuban Black, Purple Russian Plum

Guľaté: Pride of Siberia, Olympus pink, Early Love, Siberians Apple, Black Prince, Cosmonaut Volkov, Paul Robson, Tiger Paw, Black Russian, Alicante, Black Sea Man,

Koktaily: Black Zebra, Mexican Honey, Camp Joy, Yellow Gooseberry

Cherry: Red Pear, Sun Gold F1,Black Cherry, Gardeners Delight, Supersweet 100,Isis Candy, Barrys Crazy, Green Envy F1, Mexico Midget Wild, Blondkopfchen.

slniecko

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 6.138 (?), 10.12.2020 21:59

Úctyhodné. 42 odrůd. Kolik rostlin od jedné odrůdy? A které jsou ty osvědčené a které nové? Která/é je/jsou Váš favorit, tedy absolutní jednička/y?

A vítejte do klubu.

Milan HP

slniečko - (14) - 181.250 (?), 13.12.2020 14:31

Pestujem v nadmorskej vyske 130mnm, co je aj najnizsie polozena obec v Cechach.:)

Kriteria su 1:chut a chut,2:skorost,3 produktivita.

TOP odrody su: Sun Gold F1,Black cherry, Brandywine Red.

Praskanie plodov tychto cherry je pre mna otazkou dvojdnovej produkcie.T.j. cherry prasknu vacsinou nazltnute, nie zelene.Z nazltnutej do dozretia im v Zapadoslovenskej nižine trva 2 dni.Alt 2,: Oberiem ich tesne pred dazdom.Sungold dlzka 16m vsetkych stoniek dokopy z 1 korena po end.

Novopestovane su Mexico Midget, Pepper pink, Pepper Orange, Cuban Black, Tiger Paw, Siberian Apple, Bulls Heart Pink aj Red, Gardener s Delight, Black Zebra, Early Love, Aunt Ruby Green, Pride of Siberia, Early Love, Hillbilly, Olympus Pink, Barrys Crazy cherry.

Ostatne su uz minimalne rok pestovane a chutili mi alebo žene alebo detom, preto som ich zaradil do obehu.U nas chlapy cierne, zelene, zeny oranzove, ruzove, deti miluju tvary.Ale neplati to doslovne:)))

Najviac pestujem 2 rastlinky z jedneho druhu.

Fotky moc nerobim, preferujem chut aj ked habitus Black Cherry mi prvykrat vyvolal zimomriavky.broken heart

slniecko

Milovane paradajky
Milovane paradajky
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky >