Prosím doporučte cuketu
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.39 (?), 29.11.2018 15:02
Rozzuřené matky na vás, vy balaste :-) Představte si jak je dnes cuketa matkami vyvažována zlatem, zkuste nacpat dítěti co nejí zeleninu něco s výraznou chutí.. kdežto cuketu schováte kamkoliv.. podobně dnes tak módní dýně, pro matky taky poklad, je sladší než mrkev a nestaví a dá se taky naprat kamkoliv..
Teď mě napadá, je vůbec jídlo kam se cuketa nebo dýně nedá schovat? Do polévky se dá, do omáčky dá, do buchty, bramborkáky, obalovaná smažená, pečená, zapékaná, dušená.. jedině snad pálenka z nich nejde..?
Sáša
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.123 (?), 29.11.2018 21:22
Ona cuketa se musí jíst opravdu hodně hodně mladá. Mnohem mladší, než jakou ji nabízejí prodejci. Pak si myslím že se dá chuťově i ocenit. Čím více roste, tím méně výraznou chuť má a tím více se z ní stává houbová hmota.
Mám takový dojem že v naší zemi se zkrátka neumíme smířit s tím, že něco co hodně rychle a hodně levně naroste do tříkilové hmoty, bychom měli jíst už zamlada a vzdát se toho snadného zisku velkého množství levné zeleniny. A ani nám pak nevadí, že to nemá chuť, hlavně že z jednoho plodu dokážeme uvařit tříchodové menu za bůra.
Utrhněte si cuketu ještě s květem když není delší než dlaň a pak si myslím že nebudete z její chuti zklamaní, i když preference má každý různé.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 112.187 (?), 30.11.2018 7:54
Myslíte jako degustovat? Vím o tom, že se mají cukety jíst mladé, a taky to tak dělám, nicméně ne takto extrémně. V této velikosti to pro mě ztrácí smysl. Nejsu ten, co by ocenil degustační menu v nóbl restauraci. Mám rád chutné jídlo, kterého se normálně najím. A v tomto případě bych rozhodně nevypěstoval naráz několik desítek zárodků plodů, aby se z toho najedla celá rodina. To je jako živit se chutnými klíčky semen - ale kolik rostlin takto potřebujete spořádat pro zasycení? Prostě je fakt, že cuketa v normální konzumní velikosti nemá výraznou chuť. Taky u ostatní zeleniny nejíte zárodky v době květu, bouličky na stonku či počínající kořínky. Jistě by byly chutnější, ale nic byste takto nevypěstoval, protože by celý záhon padl na jediný chod.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 135.156 (?), 30.11.2018 8:03
Minulý víkend jsme poslední tři cukety spotřebovali na zelí ke kačeně. . Je fakt, že jediný kdo to zelí umí dochutit je syn, já je jen nastrouhám na WS krouhači. Dáváme tomuto "zelí" přednost před normálním.
Vladimír
PS.: Na b alkóně mám stále víc jak čtyři kila hlávkového zelí
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|