Mi také první plody odešly. Začala jsem zalívat do dvoulitrové petky, které jdem uřízla dmo, hrdo zarazila do půdy ke kořenům. Dávám 2x denně dvě plné petky a plody drží.
Prosím, prosím... proč mi odcházejí dýně? Mám první dva plodíky a oba začali gumovatět ... dělám neco špatně, nebo první plody odcházejí jako mi to dělá cuketa? Vedle je patizon, cuketa a ty jsou v pohodě, už dlouho sklízím.
Nevyrovnaná zálivka? Já zalévám nejpozději v 17 hod., aby rostliny a plody na noc oschly, poškození je minimální, první plody bývají nejkvalitnější. J.
Mé Hokkaido nasazuje na plody ale prozatím každý odešel (keříčkové odrůdy rodí jako divé), až si rostlina vytvoří dostatečnou zásobu výhonů tak začne rodit.
Ja do teď měla Hokkaidó úplně o ničem, jeden maly plod... včera jsme se po tydnu vrátili z dovolené a wow na 2 rostlinách cca 40 plodu a nechápu jak (asi jsem ho prehlidla:)) ale jeden uz skoro na sklizeni: D přikládám fotku jak pěstuji hokaida a zároveň domeček pro děti;) lucka
Také mi malé cukety odcházejí. Přestanou růst, začnou žloutnout a gumovatět. To je běžné? Ale jen část plodů, mezitím vždycky nějaké další pěkně rostou. Díky, Stáňa
Mi také první plody odešly. Začala jsem zalívat do dvoulitrové petky, které jdem uřízla dmo, hrdo zarazila do půdy ke kořenům. Dávám 2x denně dvě plné petky a plody drží.
To moje cukety do teď neměly jediný plod, mají pořád jen samčí květy. Je to normální? Ostatní už sklízí. Mám 3 rostliny a ani jedna nehodlá plodit. Nevíte někdo?