Pěstování rajčat 2013

petrn - (27) - 56.1 (?)
7.5.2013 9:55

Nadhera. Sel jsem pozde takze budu mit pouzitelne rostliny tak koncem kvetna, nektere pozdeji. Takze pocitam, ze stihnu pouze prvni vlnu plodu. A prave si rikam, ze bych to nahnal mnozsrvim rostlin, ktere daji velkou prvni vlnu nekdy v srpnu. Behem zari uz toho asi stejne moc dozrat nestihne takze jestli to pak lehne tak at. Pro mensi drivejsi urodu si koupim par vzrostlych sazenic, ktere dam po jedne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 7.5.2013 7:54

a co pak plíseň když je to tak nahusto..?

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 12.99 (?), 7.5.2013 15:31

Za posledních 20let jsem postřiky nemusel použít a rajčata vegetují do října. Aby byly dostatečně osluněné tak stříhám postupně spodní listy. Je to vidět na fotografii viz. příspěvek výše.

petrn - (27) - 56.1 (?), 7.5.2013 9:55

Nadhera. Sel jsem pozde takze budu mit pouzitelne rostliny tak koncem kvetna, nektere pozdeji. Takze pocitam, ze stihnu pouze prvni vlnu plodu. A prave si rikam, ze bych to nahnal mnozsrvim rostlin, ktere daji velkou prvni vlnu nekdy v srpnu. Behem zari uz toho asi stejne moc dozrat nestihne takze jestli to pak lehne tak at. Pro mensi drivejsi urodu si koupim par vzrostlych sazenic, ktere dam po jedne.

gazzo - (5) - 231.77 (?), 8.5.2013 23:51

zdravím.

budu prvně pěstovat rajčata. Přečel sem celé vlákno a zdá se mě že o všech není možná zmíňka tak bych poprosil jaké jsou tyto odrůdy. Četl sem od výrobce velkou chválu a proto sem volil tyto:

1.Rajče - Carbon - nejčernější rajče - lat. název Solanum -
2.Rajče - Černá hruška -
3.Rajče - Černá ocel -
4.Rajče - Červená zebra - Latinský název: Lycopersicon esculentum
5.Rajče - Teta - semena rajčat - Latinský název: Lycopersicon esculentum
6.Rajče - Tigrella -
7.Rajče - Zlatá medaile
8.Rajče Brandywine červené -
9.Rajče Cherokee -  (Lycopersicon esculentum)
10.Rajče Copia -  - lat. solanum
11.Rajče Černý Krim -
12.Rajče dvoubarevné-
13.Rajče raný zázrak -
14.Rajče tyčkové Žlutá královna - Lycopersicon lycopersicum

Ještě mám dotaz ohledně označení F1. Ani u jedné sem nic nenašel tak se chci zeptat jestli jsou vhodná na semeno pro příští rok. Jinak je budu pěstovat po hromadě mezi sebou. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Ještě k hnojivu. Zvolil sem od AGRO NPK 11-7-7 a chci se zeptat jestli je vhodné na rajčata, okurky, papriky, později přídám slepičáky. Někde píší že -pro přihnojování během vegetace nevhodné pro rostliny citlivé na chlór (plodová zelenina, květiny) tak jak to s tím je. Na obalu je všechen zelenina namalovaná.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 9.5.2013 8:18

Nevím kde jste ta semena kupoval, ale již podle názvů by řekl že o F1 je v tomto případě vystaráno a vůbec se neřeší. 

Na první pěstová ní jste zvolil podle názvů poněkud "neznámé" odrůdy a žekl bych že budete zklamán, tedy krom radosti z pěstování a toho co se urodí.

Přeji hodně zdaru ale příště zkuste i něco domácího, Ildi, Bejbino, Tornado, Cherolla apod..

zden1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (114) - 196.223 (?), 9.5.2013 9:08

NPK v době vegetace není vhodný, obsahuje chlor. Chlor blokuje tvorbu kořenů a z listů se ztrácí chlorofyl. Když už, tak Cererit.

gazzo - (5) - 231.77 (?), 9.5.2013 11:31

zdroj nákupu semen - Osiva-semena.

pěstuji prvně sám, ale rodiče naopak pěstují několik let tak sem zase o nic moc nepřišel.

krom chtěl sem vyzkoušet něco nového.

díky za odpověď, ale nečekal sem že všehno by měla být taková hrůza teda aspoň co popisoval výrobce..

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 9.5.2013 12:13

Chraňbože abyste si myslel že Vás chci odrazovat, to v žádném případě, naopak sdílím Vaše nadšení (dobře to znám), to co jsem napsal je osobní poznatek a výsledek zkoušení nečeho nového.

Hodně mi u těchto prodejců vadí jednak komolené špatné pojmenování odrůd a matoucí zobrazení (i když i profesionální prodejci v tom mají někdy guláš), a jelikož 100 lidí = 100 chutí tak nejlepší ohodnocení si uděláte sám, něco si vyhledáte tady, prodejce potřebuje jen prodat.wink

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 24.20 (?), 9.5.2013 14:08

Já jsem vyzkoušel 12 odrůd z Vašeho seznamu a dále z nich pěstuji pouze Zlatou medaili a Černý Krim. F1 asi tyto odrůdy nebudou.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 9.5.2013 14:42

Ještě k hnojivu, kristalické hnojivo "Start" a "Plod a květ" plně vyhovuje a jsem s ním spokojen. Při případném ošetření postřikem umím přidat do postřiku hnojivo listové.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz