Pěstování rajčat 2013

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?)
7.5.2013 7:54

a co pak plíseň když je to tak nahusto..?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 7.5.2013 7:54

a co pak plíseň když je to tak nahusto..?

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 12.99 (?), 7.5.2013 15:31

Za posledních 20let jsem postřiky nemusel použít a rajčata vegetují do října. Aby byly dostatečně osluněné tak stříhám postupně spodní listy. Je to vidět na fotografii viz. příspěvek výše.

petrn - (27) - 56.1 (?), 7.5.2013 9:55

Nadhera. Sel jsem pozde takze budu mit pouzitelne rostliny tak koncem kvetna, nektere pozdeji. Takze pocitam, ze stihnu pouze prvni vlnu plodu. A prave si rikam, ze bych to nahnal mnozsrvim rostlin, ktere daji velkou prvni vlnu nekdy v srpnu. Behem zari uz toho asi stejne moc dozrat nestihne takze jestli to pak lehne tak at. Pro mensi drivejsi urodu si koupim par vzrostlych sazenic, ktere dam po jedne.

gazzo - (5) - 231.77 (?), 8.5.2013 23:51

zdravím.

budu prvně pěstovat rajčata. Přečel sem celé vlákno a zdá se mě že o všech není možná zmíňka tak bych poprosil jaké jsou tyto odrůdy. Četl sem od výrobce velkou chválu a proto sem volil tyto:

1.Rajče - Carbon - nejčernější rajče - lat. název Solanum -
2.Rajče - Černá hruška -
3.Rajče - Černá ocel -
4.Rajče - Červená zebra - Latinský název: Lycopersicon esculentum
5.Rajče - Teta - semena rajčat - Latinský název: Lycopersicon esculentum
6.Rajče - Tigrella -
7.Rajče - Zlatá medaile
8.Rajče Brandywine červené -
9.Rajče Cherokee -  (Lycopersicon esculentum)
10.Rajče Copia -  - lat. solanum
11.Rajče Černý Krim -
12.Rajče dvoubarevné-
13.Rajče raný zázrak -
14.Rajče tyčkové Žlutá královna - Lycopersicon lycopersicum

Ještě mám dotaz ohledně označení F1. Ani u jedné sem nic nenašel tak se chci zeptat jestli jsou vhodná na semeno pro příští rok. Jinak je budu pěstovat po hromadě mezi sebou. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Ještě k hnojivu. Zvolil sem od AGRO NPK 11-7-7 a chci se zeptat jestli je vhodné na rajčata, okurky, papriky, později přídám slepičáky. Někde píší že -pro přihnojování během vegetace nevhodné pro rostliny citlivé na chlór (plodová zelenina, květiny) tak jak to s tím je. Na obalu je všechen zelenina namalovaná.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 9.5.2013 8:18

Nevím kde jste ta semena kupoval, ale již podle názvů by řekl že o F1 je v tomto případě vystaráno a vůbec se neřeší. 

Na první pěstová ní jste zvolil podle názvů poněkud "neznámé" odrůdy a žekl bych že budete zklamán, tedy krom radosti z pěstování a toho co se urodí.

Přeji hodně zdaru ale příště zkuste i něco domácího, Ildi, Bejbino, Tornado, Cherolla apod..

zden1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (114) - 196.223 (?), 9.5.2013 9:08

NPK v době vegetace není vhodný, obsahuje chlor. Chlor blokuje tvorbu kořenů a z listů se ztrácí chlorofyl. Když už, tak Cererit.

gazzo - (5) - 231.77 (?), 9.5.2013 11:31

zdroj nákupu semen - Osiva-semena.

pěstuji prvně sám, ale rodiče naopak pěstují několik let tak sem zase o nic moc nepřišel.

krom chtěl sem vyzkoušet něco nového.

díky za odpověď, ale nečekal sem že všehno by měla být taková hrůza teda aspoň co popisoval výrobce..

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 9.5.2013 12:13

Chraňbože abyste si myslel že Vás chci odrazovat, to v žádném případě, naopak sdílím Vaše nadšení (dobře to znám), to co jsem napsal je osobní poznatek a výsledek zkoušení nečeho nového.

Hodně mi u těchto prodejců vadí jednak komolené špatné pojmenování odrůd a matoucí zobrazení (i když i profesionální prodejci v tom mají někdy guláš), a jelikož 100 lidí = 100 chutí tak nejlepší ohodnocení si uděláte sám, něco si vyhledáte tady, prodejce potřebuje jen prodat.wink

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 24.20 (?), 9.5.2013 14:08

Já jsem vyzkoušel 12 odrůd z Vašeho seznamu a dále z nich pěstuji pouze Zlatou medaili a Černý Krim. F1 asi tyto odrůdy nebudou.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 9.5.2013 14:42

Ještě k hnojivu, kristalické hnojivo "Start" a "Plod a květ" plně vyhovuje a jsem s ním spokojen. Při případném ošetření postřikem umím přidat do postřiku hnojivo listové.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz