Pěstování rajčat 2013
|
|
|
|
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář (489) - 84.120 (?) 8.1.2013 18:53
OK, idem do nich! ...a to som si hovoril, že si zoženiem nejakú 1-2 odrody čiernych, ktoré som ešte neskúsil....a už som v tom zase....d Green Zebra(2.pokus), Phantasia,S.Marzano Gigante, Datterino (ak zoženiem, nechce sa mi kvôli nemu samotnému platiť poštovné z Čiech)....to je ako v tom vtipe: Myslel som si, že na dôchodku budem maťpokoj, pestovať si zeleninu, ovocie, chovať králikov, hrať sa s vnúčatami...a tí sviniari vymysleli Viagru !
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.120 (?), 8.1.2013 21:13
Pěstujeme zásadně rajčata tyčková(tornádo, toro,parto) i žlutá rajčata a to: maharal a albertovské žluté.Ze žlutých je chutnější maharal dle našeho názoru, ale albertovské žluté nám vydrželo na parapetu až do včerejška.Po rozkrojení jsme zjistili, že v rajčeti je již založeno na novou generaci viz obrázek níže.Setkali jste se s tím někdo též?
|
|
|
|
|
|
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?), 8.1.2013 22:37
|
|
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 148.21 (?), 6.1.2013 22:06
Zdravim vsetkych, zapojim sa tiez do diskusie.
Mate niekto prosim vas, nejaku skusenost s odrodou Bovita?
Uvadza sa pri nej: Skorá odroda, vhodná na priemyselné spracovanie i priamy konzum. Plod je stredne veľký obdĺžneho tvaru s veľmi slabým rebrovaním pri stopke, bez zeleného prstenca. Zdravotný stav je dobrý.
Pripadne nejake skusenosti s odrodou Danuša?
Zaujal ma hlavne tvar plodov, a uvadzany dobry zdravotny stav.
EDIT: Pripadne ak to tu este navstevuje uzivatel "goldie" tak by som sa vas chcel spytat, ako u vas dopadli odrody Denár a Salus, o ktorych ste minuleho roku pisali ze ich mate vysiate ? dik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 8.1.2013 18:35
Já jsem Gigante pěstoval. Hodnotil bych ho jako nejchutnější rajče z okruhu San Marzano, hodně masité, možná trochu více šťávy než San Marzano 3. Opravdu velké plody některé až 15 cm dlouhé, ve tvaru papriky. Sušil jsem je rozkrojené po délce, zaléval olejem a přidával koření. Vzhledem ke své délce se mně špatně ukládaly do sklenice, a teď, když je jím, tak se mně zase špatně vyjímají a konzumují. Asi je budu sušit ještě překrájené. Na šťávy, protlaky a drtě vynikající. Uváděná doba 90 dnů- opravdu jsem je měl o něco později než SM 3- 80 dnů, ale také jsem je později vyséval, ale nijak jsem tu dobu nesledoval. Úrodu jsem zvlášť nesledoval, asi obdobná jako u ostatních SM. Takhle jsem to vypadalo u mne loni, ale letos to může být úplně jiné.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář (489) - 84.120 (?), 8.1.2013 18:53
OK, idem do nich! ...a to som si hovoril, že si zoženiem nejakú 1-2 odrody čiernych, ktoré som ešte neskúsil....a už som v tom zase....d Green Zebra(2.pokus), Phantasia,S.Marzano Gigante, Datterino (ak zoženiem, nechce sa mi kvôli nemu samotnému platiť poštovné z Čiech)....to je ako v tom vtipe: Myslel som si, že na dôchodku budem maťpokoj, pestovať si zeleninu, ovocie, chovať králikov, hrať sa s vnúčatami...a tí sviniari vymysleli Viagru !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|