Pěstování rajčat 2013

pefito - (47) - 49.182 (?)
7.4.2013 17:09

Toto sem sice nepatri, ale opytam sa pretoze vacsina z vas bazalku pestuje.

Potrebujem pikirovat a neviem ako hlboko mam bazalku zasadit. Stonky po klicne listky su pomerne dlhe, najradsej by som ich ponoril, ale nie som si isty ci to nie je chyba.

Rovnako aj Pak Choi. Ale tie som riskol a uz su v zemi takmer po klicne listy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 128.135 (?), 7.4.2013 14:11

Rozteč pro rajčata na záhoně používám 70x100-110cm a letos půjdu asi do vzdálenosti řádků 120cm, mívám jich každý rok kolem stovky. Výjimkou je tkaná textilie, kde mám rozteč 60x100cm, ale tu již několik let nepoužívám z důvodů pracného a nepohodlného vysazování a zalévání. Také výnos na ní byl u mě opakovaně asi o 1/3 menší než ve volné půdě. Zvažuji, že bych řádky oddělil letos netkanou textilií šířky 120cm, schema by bylo pruh textilie-řádek rajčat-pruh textilie- řádek rajčat- atd.. Děláte to někdo tak? Jak připevňujete textilii? Nechce se mě to děrovat, uvidíme kolik netkaná textílie vydrží. Těch 120cm by vzniklo po průjezdu hrobkovací radlicí na brambory Tery, tedy 2x60cm, prostřední brázda by se musela zahrnout. Sazenice rajčat jsem sázel rýčem a motykou našikmo. Vloni jsem si to chtěl zjednodušit půdním vrtákem, bylo to moc svisle a nebylo to ono. Takže letos zkusím brázdu a sazenice naležato. Rozteč 60x60cm si nedovedu přestavit, jak bych okopával, zaléval, stříkal, sklízel, vážně nevím. Jsem v uzavřené poloze, každý rok je u nás plíseň, musím mít rajčata vzdušně. Větším problémem je, že moje rajčata a okurky chutnají i jiným, často přijedu a je již sklizeno. Pokud máte někdo na toto účinnou radu, uvítám ji.

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.21 (?), 7.4.2013 17:06

Ak mate dostatok financii, tak fotopasca.

host - 128.135 (?), 7.4.2013 18:50

Ano, budu s tím muset něco dělat, rád bych znal svého zloděje.

host - 227.40 (?), 7.4.2013 19:24

...vyveste cedulu o jedovatom postreku...cool

host - 29.12 (?), 9.4.2013 2:45

To nefunguje, buď neumí číst, nebo je to zloději jedno.

pefito - (47) - 49.182 (?), 7.4.2013 17:09

Toto sem sice nepatri, ale opytam sa pretoze vacsina z vas bazalku pestuje.

Potrebujem pikirovat a neviem ako hlboko mam bazalku zasadit. Stonky po klicne listky su pomerne dlhe, najradsej by som ich ponoril, ale nie som si isty ci to nie je chyba.

Rovnako aj Pak Choi. Ale tie som riskol a uz su v zemi takmer po klicne listy.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 19.4.2013 12:57

Tak jsem to nevydržel, a včera jsem vysadil šestnáct sazenic rajčat (6x Stupické rané, 1x Stupické skleníkové, 1x Stupické rané naroubované na Stupické skleníkové, 2x Start, 2x Finik oranževyj, 1x Datterino, 1x Sladkaja děvočka,1x Beefmaster a 1x Slivovyj polosatyj. Vysazoval jsem pochopitelně do studeného pařeniště, kde mám možnost v případě nočních mrazíků zajistit ochranu rostlin.

Mr Big

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 19.4.2013 13:17

Já včera vysadil jednu Děvočku ven a chystám se i na Berry, sazenic je na pokusy dost. Sice napršelo do hromady zeminy ale snad něco vyberu a pustím se do sázení soudků do velkých květináčů a kýblů. Počasí je teplé a před případným ochlazením schovám rostliny do skleníku, na zahradu hlavní várku až po zmrzlých, možná něco na zub z "levnějších" odrůd i dříve.

Roubované rajče nemám z dvaceti ani jedno, všechny podnože mi uhnily ještě dříve než srostly, nejspíše moc vlhký substrát, tímto s roubováním rajčat končím.

Doufám že se mi o víkendu podaří na zahradě zasklít "rajčatový" skleník a budu moci nějakou tu raritu dát tam.

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 19.4.2013 14:48

Já už jsem je vystěhoval do skleníku u zdi všechny. 31 jich je zasazených a 95 ještě čeká až půjdou ven a do druhého skleníku.

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 19.4.2013 18:44

Já jsem tento týden zasadila do skleníku Pollicino (řízkovaná největší rostina), tři papriky a lilek (pokusný výsev v půlce ledna).

Rajčata z normálního výsevu (půlka března), papriky a lilek (výsev půlka února) jsou takový utrápenečci až bych brečela crying, na oknech jsme měli zimu a tmu... snad to ještě doženou. Doma mi ještě straší většina pelargonií, okurky, dýně a spol., bylinky. Nechápu proč máme tak malinkatý skleník, nic se tam nevejde frown.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz