Dobrý den, tak jsem taky další " melounový nadšenec" - tyto stránky jsem si vyhledala po včerejším zjištění, že máme na zahrádce už nádherný meloun, ale nevím, kdy ho utrhnout, jak poznám, že už je zralý?Já jsem zahrádkář začátečník a z nadšení jsem se nechala od známé přemluvit, ať si taky zasadím 2 rostlinky. Půdu jsme přihnojili "slepičencema" + kompostem, dali jsme černou netkanou textilii a zasadili na slunné místo ke zdni z kamenů. Jedna rostlinka nám uhnila, ale druhá se nám rozjela takovým způsobem, že už jí máme asi 10m dlouhou na všechny strany a vrostla nám i do brambor. Měli jsme plno malých melounků (jako vlašský ořech či meruňka), ale vždy uschly nebo nám je sežrali slimáci. Až před týdnem jsem měla radost, že máme 2 melounky cca 10cm průměr a včera jsem meloun opečovávala a najednou koukám v bramborách 2 melouny o velikosti cca 25cm. Opravdu mám velikou radost, akorát teď nevím, kdy poznám, že jsou zralé. Jinak je pěstuji na Plzeňsku a je to opravdu nádhera. Tak se nezlobte, že se takhle rozepisuji, ale opravdu mám radost, že i amatér pěstitel dokázal něco vypěstovat.