Pěstování melounů v Praze

host - 158.238 (?)
21.7.2008 21:16

Dobrý den. Mám melouny již druhým rokem ale teprve letos se zadařilo. Loní jsem měl 6 melounů a letos jich tam je o poznání více. Pěstuji je na Lounsku a myslím si že ůspěšně. Používám víhradně koňský hnuj a nic jiného. Dneškem tam jsou 3 o velikostí baskatového míče a kolem 15 kusů o průměru 20-22 cm pak spoustu menších jako grepfrujt. Jenom pořád nevím kdý je ta správná doba na sklizeň. kdyby měl někdo užitečnou radu byl bych mu velice vděčen za zveřejnění.Děkuji a přeji mnoho uspěchů v pěstování toho kolatýho zázraku.Karel

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 52.207 (?), 17.7.2008 14:15

Zdravím p. Novotný, takže já jsem taky Váš žák a tento rok jsem začala poprvé zasadila jsem asi 8 sazenic(mimochodem možná pro někoho rada-rostlinka za oknem rychleji naklíčí pokud pecky namočíte na 24h.do vody-třeba jako fazolku:)) z těch 8 mi 3 odešly.V sásobě byly ještě 4 za oknem ke dnešnímu dni jsem zatím napočítala 10 melounků velikosti angrešt a asi 2 jako menší pomeranč:)) to bylo radosti:)) ale bude jich tam ještě více, poznám to že se tam malinko tlačí ten pidi plůdek s ocáskem:))) nasadila jsem je do prostoru mezi rajčata(mimochodem také poprvé nasazené 70 sazenic-jsem se zblaznila:)) dnes jsem špekulovala do jaké skleněné nádoby je dát-jelikož čas letí a aby vůbec dorostli v tomto pršavém počasí:(napadlo mě co je zatím dát do veliké sklenice od okurek-jakože bych ji přisunula ke škahounu otvorem?ale co pokud se deštěm do ní dostane voda a melounek tam bude plavat:(asi né že? jinak jsem neměla pohnojeno vůbec což bude asi příčina, že nebudou velké-uvidíme-příští rok to napravím a dám také koňský hnuj.Nikdy jsem to nedělala-má tu půdu nějak porýt a do té ďoury nasypat lopatu hnoje? :))) omlouvám se... začáteník zahrádkář:))) no a tak nějak po celém a zase zakrýt půdou??? a ještě ty bobky jsou se slámou to neva??? :)))) hodně štěstí Všem začínajícím a hlavně hodně melounků!!! o výkendu nafotím a také vložím fotečky:)) zdraví Ivettt Brno

Ivettt111 - (16) - 52.207 (?), 17.7.2008 14:26

:)) jééé to jsem se rozepsala-pardon

host - 158.238 (?), 21.7.2008 21:16

Dobrý den. Mám melouny již druhým rokem ale teprve letos se zadařilo. Loní jsem měl 6 melounů a letos jich tam je o poznání více. Pěstuji je na Lounsku a myslím si že ůspěšně. Používám víhradně koňský hnuj a nic jiného. Dneškem tam jsou 3 o velikostí baskatového míče a kolem 15 kusů o průměru 20-22 cm pak spoustu menších jako grepfrujt. Jenom pořád nevím kdý je ta správná doba na sklizeň. kdyby měl někdo užitečnou radu byl bych mu velice vděčen za zveřejnění.Děkuji a přeji mnoho uspěchů v pěstování toho kolatýho zázraku.Karel

host - 95.64 (?), 13.8.2008 22:31

Dobrý den, máme také problém kdy melouny sklidit! Jsou už pěkné-duté..kulaté... prosím poraďte... ještě jsme slyšeli, že ty šťopky" by se měly nechat zaschnout!???než se budou komzumovat?Za každou radu děkujeme Helča a spol...

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 21.7.2008 22:45

Takhle asi vypadají hranaté melouny ....   - ale bohužel, to se mi ještě nikdy nepovedlo.    Zdravím - Daniela.

Bez názvu
Bez názvu

Ivettt111 - (16) - 52.207 (?), 24.7.2008 13:04

Tak po nějakém dni vydím:))) že sklenice je blbost-ty brďo koukám, koukám a oni rostou tak rychle... dva co jsem měla větší už jsou jako 2 velké grepy a ty ostatní jsou grep:)) příští rok budu tedy opravdu chytřejší-dříve nasadit to určitě a jak uvidím angrešt, tak pak už to valí:))ale ještě nechci křičet tohle počasí je pro ně jistě mazec-zima a ještě déšt-chráníte je nějak??? ty rostlinky jsou jako hadi plazí se, tak rychle, že je pořád vymotávám z rajčat-dokonce jeden rostl na rajčatech:))) Zkusila jsem si jen tak dát na balkon ty žluté melouny a ještě ty cukrové malé jako ty žluté a je to úplně to samé rostou rychle-jen ještě nevím jak rychle roste plod-když je menší, tak by mohli být dříve... už se těším na příští rok-udělám si melounové pole:))) juchůůů-to je radosti z pěstování:))

host - 154.56 (?), 11.8.2008 7:43

Dobrý den, tak jsem taky další " melounový nadšenec" - tyto stránky jsem si vyhledala po včerejším zjištění, že máme na zahrádce už nádherný meloun, ale nevím, kdy ho utrhnout, jak poznám, že už je zralý?Já jsem zahrádkář začátečník a z nadšení jsem se nechala od známé přemluvit, ať si taky zasadím 2 rostlinky. Půdu jsme přihnojili "slepičencema" + kompostem, dali jsme černou netkanou textilii a zasadili na slunné místo ke zdni z kamenů. Jedna rostlinka nám uhnila, ale druhá se nám rozjela takovým způsobem, že už jí máme asi 10m dlouhou na všechny strany a vrostla nám i do brambor. Měli jsme plno malých melounků (jako vlašský ořech či meruňka), ale vždy uschly nebo nám je sežrali slimáci. Až před týdnem jsem měla radost, že máme 2 melounky cca 10cm průměr a včera jsem meloun opečovávala a najednou koukám v bramborách 2 melouny o velikosti cca 25cm. Opravdu mám velikou radost, akorát teď nevím, kdy poznám, že jsou zralé. Jinak je pěstuji na Plzeňsku a je to opravdu nádhera. Tak se nezlobte, že se takhle rozepisuji, ale opravdu mám radost, že i amatér pěstitel dokázal něco vypěstovat.

host - 49.150 (?), 12.8.2008 14:15

dobrý den.Na Plzeňsku se melounům daří dobře podívejte se na některé fota co jsme zde dávali.Do dnešního dne jsme již několik zralých melounů sklidily, měli cca kolem 5-6kg.ty nasadily plody někdy v červnu.Dříve jsme si to i psaly baychom je nesklízely nezralé.Melouny pěstujeme zásadně venku.Tak hodně zdaru:-)

Veron - (1) - 185.35 (?), 14.9.2008 17:54

Dobrý den,

chci se zeptat jak vysokou teplotu plody a rostlina melounu vydrží. Prvním rokem pěstuji melouny ve fóliovníku a občas se mi nepodaří jej otevřít, když je venku náhle 30stupňů a já v práci... Děkuji mnohokrát předem za odpověď.

Josef Novotný - (2) - 37.74 (?), 15.9.2008 23:26

Dobrý den,

podle zkušenosti zjišťuji, že meloun snese i hodně vysoké teploty, kdy jiné rostliny již evidentně to nezvládají  (35 stupňů a více).  Přesto bych foliovník otevřel.

S pozdravem Josef Novotný

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024