Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3341) - 5.149 (?) 
18.1.2013 11:13

Já taky používám klasickou tužku.Jen pochybuji, že by mé křehké sazenice tu manipulaci jak je předvedeno na videu přežily.

Mr Big

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 18.1.2013 11:43

Já bych do toho s nožem nikdy nešla... zvlášt pokud mám od každého druhu 1-3sazeničky frown.  Jooo mít tak tu zimní zahradu co je na videu to by se to dělalo yes, né jako ted když s tím blbnu u krbovek a pak zaberu všechny okna v baráku.

Asi je to blbost ale nedá mi to se opět nezeptat... zkoušel někdo řízkovat okurky, lilek nebo papriku? Na podzim jsem vzala i pár řízků z Hamíku ale nedopadlo to sad.

host - 154.133 (?), 18.1.2013 12:57

Lilek a paprika asi áno, ale uhorky nemyslím, skôr by som skúsil potápaním, tj. prihrnúť časť stonky zeminou a dúfať, že zakorení...

host - 178.7 (?), 18.1.2013 15:41

Myslim, ze som svojho casu niekde cital, ze sa moze v urcitych pripadoch pri stepeni vodovych melonov/uhoriek na tekvicu/tykev stat, ze step pusti korienky.

Takze s pustanim korienkov u uhoriek/vodovych_melonov by som to nevidel az tak jednofarebne.

Roman2 - (5) - 182.1 (?), 19.1.2013 1:19

yesTak Vás tady zdravím:)Zítra jdu poprve v životě něco zasét.Někde v hypo jsem koupil semena rajčat a tak podle doufám rad co tady najdu se zadaří:)

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 19.1.2013 17:34

Paprika je schopná pustit kořeny, trvá to 5 - 6 týdnů, mám zkušenost s omylem ulomeným kořenem při pikýrování či s rostlinou usychající na padání klíčících rostlin. Řízkování k zvětšení množitelského koeficientu si nedovedu představit.  Okurka též pustí kořeny, zkušenost mám z roubování, někdy uhnije podnož a naroubovanou část zachraňuji zakořeněním v substrátu. Paprika a okurka potřebuje k zakořenění zvýšenou vzdušnou vlhkost, to u rajčat není nutné.     Jiřina

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 19.1.2013 20:46

Dík všem za odpovědi. Tak já zítra zasadím pár semínek paprik a lilku na pokus s řízkování. U té okurky bych ještě s tím pokusem počkala (tak měsíc před tím než normálně dávám??), přece jen je rychle roustoucí. S rajčaty jsem začala před týdnem.

host - 130.52 (?), 27.1.2013 5:35

Ještě k tomu videu. Když pominu ten nůž líbilo se mě, že ohýbá vytáhlý stonek s kořínkem tak, že sází téměř na povrchu a zůstává dostatečná hloubka sadbovače pro další růst kořenů a prokořenění. Roky jsem to dělal špatně, vysazoval semenáč kolmo dolů do hloubky a většinou byla pak horní vrstva zeminy v sadbovači nevyužitá. Přitom na stanovišti vysazuji rajčata mělce šikmo. Zkusím to i s likem, paprika asi bude křehká.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 27.1.2013 7:22

Nemyslím že byste to dělal špatně, jen trochu jinak, rajče vyžene kořínky po celé délce stonku.

deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 27.1.2013 22:54

Ako sa vyvíjajú vaše výsevy? Paradajky, čo som pikýroval v štádiu klíčnych listov a dal na loggiu, zatiaľ do pravých listov nejdú, možno i vplyvom nízkej teploty na loggii 13,0-13,8 stupňov, viac som tam nevidel. Zatiaľ sa hlavne snažím ich neprepolievať, cvrknem im, len keď vidím obsušený vrch substrátu, ale zase veľmi ho preschnúť nemôžem nechať, odišli by a myslím, že na rozvoj koreňovej sústavy dostatok vlahy potrebujú...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz