Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 18.1.2013 11:13
Já taky používám klasickou tužku.Jen pochybuji, že by mé křehké sazenice tu manipulaci jak je předvedeno na videu přežily.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 154.133 (?), 18.1.2013 12:57
Lilek a paprika asi áno, ale uhorky nemyslím, skôr by som skúsil potápaním, tj. prihrnúť časť stonky zeminou a dúfať, že zakorení...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.7 (?), 18.1.2013 15:41
Myslim, ze som svojho casu niekde cital, ze sa moze v urcitych pripadoch pri stepeni vodovych melonov/uhoriek na tekvicu/tykev stat, ze step pusti korienky.
Takze s pustanim korienkov u uhoriek/vodovych_melonov by som to nevidel az tak jednofarebne.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.52 (?), 27.1.2013 5:35
Ještě k tomu videu. Když pominu ten nůž líbilo se mě, že ohýbá vytáhlý stonek s kořínkem tak, že sází téměř na povrchu a zůstává dostatečná hloubka sadbovače pro další růst kořenů a prokořenění. Roky jsem to dělal špatně, vysazoval semenáč kolmo dolů do hloubky a většinou byla pak horní vrstva zeminy v sadbovači nevyužitá. Přitom na stanovišti vysazuji rajčata mělce šikmo. Zkusím to i s likem, paprika asi bude křehká.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář (489) - 84.120 (?), 27.1.2013 22:54
Ako sa vyvíjajú vaše výsevy? Paradajky, čo som pikýroval v štádiu klíčnych listov a dal na loggiu, zatiaľ do pravých listov nejdú, možno i vplyvom nízkej teploty na loggii 13,0-13,8 stupňov, viac som tam nevidel. Zatiaľ sa hlavne snažím ich neprepolievať, cvrknem im, len keď vidím obsušený vrch substrátu, ale zase veľmi ho preschnúť nemôžem nechať, odišli by a myslím, že na rozvoj koreňovej sústavy dostatok vlahy potrebujú...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |