Papriky zrání - začátečník
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.42 (?), 27.6.2011 9:02, zobrazeno: 24407x
Dobrý den,
prosím moc o radu, kterak poznám, že je paprika zralá. Mám papriky v nádobách a semínka byla směs barev. Teď mám už některé poměrně dlouho celkem velké, ale tím, jak je to směs, tak nemám jistotu, jestli je paprika už zralá, protože je zelená a už tak zůstane nebo jestli mám čekat a čekat, jestli nezačne měnit barvu. Po bližším prozkoumání - paprika je celá tmavězelená, nahoře má lehce nažloutlé žilky. Zatím mám velké plody jen na jedné rostlině, ostatní jsou zatím relativně malé.
Protože začínám, tak vůbec nemám tušení jak dlouho to trvá než taková paprika uzraje. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.42 (?), 27.6.2011 9:38
No, říkám si, že budu muset asi vytrvat a počkat. Tak je teprve začátek sezóny, tak snad to u těch prvních pochytím :-) Chápu to správně, že tedy není třeba čekat až paprika celá zčervená nebo zežloutne? že se dají trhat už dříve, jak píšete v technické zralosti a to se pak nechávají dozrát nebo se jí tak jak se utrhnou zelené? Děkuji a omlouvám se za zřejmě hloupé dotazy, ale už několik dní se toho snažím na internetu dopátrat marně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.235 (?), 6.7.2015 15:59
Prvním rokem mám papriku ve foliovníku - odrůda Garnet a pak semena z červené papriky z obchodu. Už dlouho vypadá jako na fotce, v těch horkách u stopky trochu zhnědla. Muž kolem ní chodí jako mlsný kocour, tak váhám, jestli už utrhnout...
Děkuji za radu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 6.7.2015 18:27
To zhnědnutí spíš vypadá jako počátek hniloby... Jestli je paprika k utržení poznáte, když ji lehce stisknete. Pokud v ní lupne, je v konzumní zralosti, pokud si chcete nechat semena, musíte nechat plod dozrát do fyziologické zralosti (podle odrůdy žlutá, oranžová nebo červená barva)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.42 (?), 27.6.2011 10:32
Děkuju, zkusím tedy ještě počkat. u té první rostlinky to vyzkouším a ty další už snad poznám...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|