Papriky pro 2017
|
|
|
|
|
|
|
rebus225 - (27) - 210.134 (?) 10.1.2017 20:51, zobrazeno: 68274x
Ahoj všem pěstitelům,
už nastala doba výsevu paprik pro letošní rok(alespoň u mě)
Letos jsem se dal kromě sladkých, také do chilli. Je tedy pravda, že i loni jsem pár měl(kayenský pepř gold, Goats weed).
Ale letos zkouším pořádné žahavky Bhut Jolokia Red+peach a Trinidad Scorpion Moruga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.216 (?), 12.1.2017 11:38
A podle mne je ještě brzo. Kdo bude sadit do skleníku, asi je termín výsevu dobrý, já sadím do záhonu, ještě chvilku počkám.
Sortiment zůstává u mě stejný, Rubinova, Slovakia, Amy, Jalahot
Ať vám to roste.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.38 (?), 12.1.2017 18:05
Dobrý den. Moje zkušenost je následující. V jednom roce jsem zakoupil osivo odrůdy Stalagnit a Amálka. Ta první nevzešla vůbec a z balení Amálky pouhé 4 rostliny. Byl jsem hodně na rozpacích. Ale v loňském roce jsem vysel osivo získané z jednoho mého lusku Amálky. Osivo vzešlo téměř všechno a úroda výborná. Dále už ale hodlám pěstovat jiné odrůdy. V letošní roce bych rád získal klasickou maďarskou odůru Feher, ale zatím se mi nedaří ji obstarat. Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.119 (?), 12.1.2017 20:59
Já jsem kupovala od Ing. Teclové vážené osivo už od konce osmdesátých let, dostávala jsem vždy i vzorky nových odrůd. Papriky jsme pěstovali ve větším množství / tedy hlavně přísadu/ a byla jsem vždy spokojená. Předloni jsem celou zásilku reklamovala a výsledek byl opět tristní. Jednalo se mi hlavně o jednu konkrétní odrůdu, kterou má rodina v oblibě. Osivo neklíčí, přitom má nadstandardní podmínky. Osiva jiných firem přitom vyklíčila vždy za pár dní. Proto mě zajímají zkušenosti jiných. Zdá se mi, že s mladou šéfovou je kvalita tam, kde je. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.25 (?), 12.1.2017 14:27
já se venuji jiz nekolik let, pestovani papricek Jalapeno, jednak pro vynikajici chut a velmi mirnou pikantnost a take pro jejich silnou stenu a vysokou vynosnost z jednotlivych rostlin (bezne 50-70ks).
co se tyka sadby, tak semena davam do Jiffy cca v pulce unora a finalni presazeni do foliaku probiha koncem kvetna, Jalapenosky pote plodi neustale az do konce zari-zacatek rijna, kdy to zacinam pomalu likvidovat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|