Papriky pro 2017

VASEK5 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (217) - 33.3 (?) 
17.9.2017 11:03

Papriky polní

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 96.35 (?), 30.9.2017 8:22

Nezkoušeli jste usušit a umlít papriky Ramiro?

host - 173.132 (?), 30.9.2017 8:48

Veškeré zralé přebytečné papriky usuším a pomelu.V čem by Ramiro mělo být vyjimečné? Nebo se dají nakrájet a zamrazit nebo zavařit do čalamády apod.

Jen nedozrálé papriky dávám zvířatům, ty jsou hořké.

Tlustostěnné papriky je možné nechat dozrát, na Ramiro to asi fungovat nebude, má tenké stěny.

host - 96.35 (?), 30.9.2017 9:39

Vyjimečné nejsou asi v ničem :-), jen jsem ještě papriky nesušila, tak se ptám. Část teda nasuším a namelu, část nakrájím na proužky usuším a budu je dávat pod maso a pod. Uvidíme. Dík.

Jirka Va - (20) - 232.120 (?), 2.10.2017 18:02

Naše výpěstky budeme teprve ve větším česat, jelikož se jedná o silnostěnné a poměrně i dlohozrající odrůdy červené Sonar a lamyo odrůda Samurai.Dále pak Ozarowsky, Radmila, Sandra a Paradise. Oranžová je Kubista, Afrodita.Chtěl bych podotknout, že pěstební podmínky nemáme ideální, jelikož na zahrádku musíme jet přes celé město a tak v plné sezóně musíme volit kompromisa nechávat skleník pootevřený přes noc, aby se to druhý den za velkých veder všechno neuvařilo a neupeklo.J a Olí

naše skleníkové papriky
naše skleníkové papriky

Jirka Va - (20) - 232.120 (?), 16.11.2017 16:57

Zdravíme pěstitele paprik a hlásíme se s posledním letošním přízpěvkem, kdy jsme v pondělí 13.11.2017 provedli dosběr našich skleníkových paprik.První foto je před likvidací porostu, druhé už jen zhruba odhadem 3-4kg plodů převážně zelených, ale s nádechem zčervenání.Musím uvézt, že zhruba na posledních 10 dnů jsem instaloval do skleníku teplovzdušný fukar a nastavil na něm něco mezi hvězdičkou a 1-kou, kdy to ochránilo plody proti případnému,,omrznutí" Na tento týden už byly hlášeny noční mrazíky a tak jsem sezónu zakončil.Už teď se těším, až krajem ledna zase zaseju a budu se moct 11měsíců v roce starat o papriky.Kdo z Vás to má obdobně? :-):-):-)

ukončený dosběr
ukončený dosběr

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 16.11.2017 19:20

Já je mám už jen za okny, ale stále nějaké plody dozrávají. Rajčata už mám jen otrhaná - zrající. Nejzajímavější plodovou zeleninou jsou u mě cukety. Ještě je mám venku (v BG), ale kryju je na noc polykarbonátem. Minulý týden jsem měl 10 plodů a stále kvetou.

Papriky na okně
Papriky na okně
Rajčata listopad2017
Rajčata listopad2017
Cukety v půlce listopadu
Cukety v půlce listopadu
Cuketoviště lehce omrzlé
Cuketoviště lehce omrzlé
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14