Papriky gigant Meika
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 37.28 (?), 30.12.2012 18:57
Souhlasim,"listova vyziva" (stopove mnozstvi hnojiva na list) behem vegetace je nejvhodnejsi. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3358) - 5.149 (?), 30.12.2012 17:26
Dokud jsem pěstoval české odrůdy tyčkových rajčat, tak jsem nikdy neměl rajčata poškozená suchou hnilobou a přitom jsem ničím nehnojil a vápnil jsem tak asi jednou za pět let. Toto však neplatí zejména pro italská rajčata z oblasti pod Vesuvem.Proto by mě zajímalo, které odrůdy rajčat pěstujete.
Pokud jde o ty hniloby ve foliovníku- jste si stprocentně jistý, že se jedná o suchou hnilobu a ne mokrou hnilobu vyvolanou úplně jinými příčinami?
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.42 (?), 3.1.2013 18:19
Aby mi pôda nepreschla a aby som nespotrebovala veľa vody na zavlažovanie, používam už mnoho rokov plastové fľaše, ktoré na hrdle narežem, odrežem dno, zakopám do zeme, z každej strany fľaše zasadím po jednej sadenici papriky. Pollevam do fľaše, asi 1 liter vody, ktorá sa dostáva priamo ku koreňom sadenice. Papriku pestujem na stredne ťažkej pôde, ktorá však rýchlo vysychá. Preto je pre mňa systém polievania cez plastové fľaše veľmi výhodná. Stačí ak polievam 2 - 3 krát za týždeň.Pestujem hlavne odrodu Slovakia. Minulý rok sa mi veľmi vydarila odroda NOVA, ktorú som pestovala kúsok od mohutného orecha, nie však v jeho tieni. Prvé plody som zberala v 1. júlovom týždni, boli nádherné, veľké, šťavnaté, vynikajúcej chuti. Pred májovými mrazmi som priesady chránila prikrývaním vyhrabanou suchou trávou. Všetky prikryté sadenice prežili bez poškodenia, rovnako aj rajčiny a uhorky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|