Pro zadavatele: V nadmořské výšce, kterou uvádíte už obecně nelze papriky pěstovat vůbec.Zauvažujte nad skleníkem, ale i tak je nutno vybrat odolné odrůdy, ne kapie!!Vemte v úvahu, že papriky už se venku nepěstují ani ve výšce 400 m.n.m.Jen pro srovnání, já pěstuju v nadm.výšce 270m.n.m, a i tak v nepříznivé roky, často spousta paprik nedozraje, pěstuju různé papriky krom pravých kapií, převážně venku.I já musím vybírat, či experimentuju, ale pak nepočítám se super výsledkem, prostě skouším a nekladu si podmínky na výnos, když vím, že odrůda je méně vhodná.Nejvíce se mi i v této výšce, daří různé typy rohů, a polní papriky typu Amy, Slovakia.Pěstuju i náročnější věci, ale holt, pokaždé to nedopadne.Určitou šancí by pro vás mohla být stará odrůda Severka, je to nejméně náročná paprika do severních oblastí, ale zcela jistě není max. úrodná, vzhledem k tomu, že je to stará odrůda, a rostlina musí bojovat s určitým stresem z méně vhodného prostředí, ale pár menších paprik udělá, i když i pro ni je těch 620m dost.Paprika je vždy teplomilná rostlina, i když jde o nenáročnou odrůdu.Běžně se nedá koupit, ale je možno ji sehnat přes Gengel, ještě přijímají objednávky do 25.2,tato organizace se věnuje semenaření starých odrůd jak zeleniny, polních plodin, ovoc.stromů atd.