Osázení foliáků již nyní?

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 38.136 (?)
25.4.2013 18:40

Ono ve fóliáku v noci není o moc tepleji než venku. Já bych je tam dal. Do zmrzlých je neuchováte doma v pořádku, je to ještě dlouho. Máte poblíž elektřinu? Stačí obyčejné fofrníčkové topítko a mechanické spínací hodiny za pár korun. A nastavit je tak, aby sepnuly až při východu slunce, třeba i přerušovaně, dají se nastavit po 15 minutách. Zatím mrazíky být nemají, ale zmrzlí chodí docela pravidelně. Nebo rostliny ve fóliáku ještě zakrýt.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 25.4.2013 17:54, zobrazeno: 4658x

mám to v plánu už o víkendu.Myslíte že to je brzy, jak by tyto rostlinky snášely přímrazek/ případný-pokud by přišel/,kolik by vydržely.Nechci aby se sazenice zničily, zrovna těch co tam budu dávat mám akorát.Býčí srdce už některé kvetou a bylo by jich škoda... nemám radši počkat?Foliáky mám letos prvně, vždycky sem měla vše venku, a někdy sem riskovala a dávala i ven dřív.Vždy mi to vyšlo.Loni u nás zmrzlíci byli a spoustě lidí pomrzly sazenice, bylo kolem -2,vydržely by takový mráz případně ve foliáku?

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 38.136 (?), 25.4.2013 18:40

Ono ve fóliáku v noci není o moc tepleji než venku. Já bych je tam dal. Do zmrzlých je neuchováte doma v pořádku, je to ještě dlouho. Máte poblíž elektřinu? Stačí obyčejné fofrníčkové topítko a mechanické spínací hodiny za pár korun. A nastavit je tak, aby sepnuly až při východu slunce, třeba i přerušovaně, dají se nastavit po 15 minutách. Zatím mrazíky být nemají, ale zmrzlí chodí docela pravidelně. Nebo rostliny ve fóliáku ještě zakrýt.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 25.4.2013 19:10

spíš bych to viděla na to zakrytí, kdyby něco-topení tam mít nemůžu.Pamatuju si loni mrzlo dost.

vocho67 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 228.173 (?), 26.4.2013 19:22

Už přes týden mám ve foliovníku i melouny - a rostou. Pokud bude hrozit mráz, stačí rostlinu přehodit bílou netkanou. Malý prostor mezi zemí a textilií v pohodě prohřeje teplo akumulované v zemi. 

Z mého pohledu včera bylo pozdě! Od toho skleníky jsou.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 26.4.2013 20:10

tak to tam dám, dnes sem sela okurky, cukety a patisony, tak sem foliáky nestihla.Zítra ráno jdu na to.Už sem propočítala, co tam půjde, Býčí srdce, Yellow G.R.,Yellow Banana, Albertovské a Tiger Tom.-Stupické, Start,De Berao, Perun,a různé jiné i keříky půjdou až po zmrzlých volně do hlíny, nebo do kýblů, stejně tak převislé truhlíkové.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz