Odrůdy paprik

host - 247.100 (?)
17.2.2011 3:08

Mohl by mi nekdo poradit, jaky druh paprik, popripade druh ktery se jim nejvice blizi, jsou takove ty velke s tlustou duzinou co se prodavaji v obchodacich a byvaji nejdrazsi??...Byvaji zlute zelene cervene a oranzove s tlustou duzinou a sladke... A jaka je obtiznost jejich pestovani oproti beznym paprikam?...dekuji mockrat za odpovedi...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 18.1.2011 21:09
ani mne se vysev do perlitu neosvedcil... radeji pouzivam vysevni substrat kde je perlit taktez a mam vynikajici vysedky, akorad vysevni substrat proparim v mikrovlnce a necham vychladnout, uspech je vzdy zarucen a vysevam tak zcela vsechny druhy - teda krome tykvovitych rostlin

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.24 (?), 18.1.2011 22:24

Letos vyzkouším nový způsob výsevu paprik, loni jsem měla velké ztráty zhnilých semen. Objevila jsem místo v bytě, kde je stálá teplota 27-28C, je to na elektrickém ohřívači vody v kuchyňské lince. Když se dané místro svrchu přikryje bublinkovou folií či jinou vhodnou izolací, vznikne mi tam místo tak na petriho misku. Včera jsem tam umístila první dávku semen paprik, kterou jsem zabalila do tmavého sepraného hadříku, sepraného proto, aby klíčení nebránily eventuelní chemikálie z čerstvé látky. Tmavá barva, abych dobře viděla počínající klíčky. Po vyklíčení semena přemístím do výsevního substrátu, zatím nevím, zda i v tomto případě je nutné substrát sterilovat, či zda to není nutné.             Jiřina  

host - 217.135 (?), 18.1.2011 22:28

agroperlit ma jednu vyhodu. Odraza svetlo, co je v casoch kratkych a zamracenych dni vyhoda. Tento rok dam vrstvu agroperlitu na vrh zeminy aj po presadeni rastlin.

host - 121.238 (?), 19.1.2011 10:04

Mirek, daju sa kupit petriho misky alebo tzv. hodinove skla v predajniach laboratorneho materialu. Tie su kruhoveho tvaru a mozu dobre zapadnut do misky,...netreba rezat. Daju sa kupit rozne velkosti a dokonca i plastove. Na internete toho bude dost, semtam su aj kamenne obchody tzv laboratorna technika, alebo zdravotnicka technika.

host - 164.188 (?), 22.1.2012 15:13

Dobrý den! Včera jsem zakoupila semena paprik od Semo-Paprika roční-zeleninová-pro pole-"Slovakia" a ještě pálivou "Ohnivec".Máte s nimi nějaké zkušenosti?Dále od Ing.Uheríkové a Teclové -ANNA F1.Děkuji Kordinová

host - 247.100 (?), 17.2.2011 3:08

Mohl by mi nekdo poradit, jaky druh paprik, popripade druh ktery se jim nejvice blizi, jsou takove ty velke s tlustou duzinou co se prodavaji v obchodacich a byvaji nejdrazsi??...Byvaji zlute zelene cervene a oranzove s tlustou duzinou a sladke... A jaka je obtiznost jejich pestovani oproti beznym paprikam?...dekuji mockrat za odpovedi...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 17.2.2011 7:42
Zajděte do nějakého supermarketu a prohlídněte si nabídku semen ve stojanech. Většinou to bývá NohelGarden a stoprocentně tam takové papriky objevíte (i u jiných producentů), nebo si kupte plody, vyberte semena, usušte a vysejte. Tyto papriky však potřebují hodně tepla a hodí se tak do skleníku, dlouho rostou a zrají. Poslední roky, kdy teploty v létě klesají k desítce, je pěstování dosti problémem. Zkuste si nasadit papriku AMY nebo VLASTA a určitě nebudete zklamáni!

host - 247.100 (?), 21.2.2011 19:26

Mam velky sklenik, tak myslim ze by mi mely vyrust... z kupovanych u tohodle druhu myswlim ze nepujdou vybrat seminka... jsou to urcite hybridy prece... to nenasadi na kvet... nebo F1...myslel jsem nejaky specialni druh... tak treba nekde neco najdu... myslel jsem nejaky druh techto secielne... ale dekuji

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 21.2.2011 19:45
Luteus, Granova, Ozarowska, Garnet, Bendigo, California Wonder, Gelby, Oreny...

host - 76.254 (?), 22.2.2011 9:08

Vyndal jsem semínka z paprik na dovolené již několikrát, např. na Mallorce krásná červená silnostěnná paprika na trhu a vždycky z toho byly krásné plody. Nádherné dlouhé slabostěnné červené z Londýna atd. Musí ovšem být zralá, z té z Číny nebylo nic, ovšem až později mě napadlo, že asi nebyla ta semena dozrálá..Ted před 3 týdny v Bavorsku v obchodě krásné červené kapie - rostlinky už jsou venku a zelenají se na okně.Honza

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz