Obří masitá rajčata

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?)
12.4.2013 14:59

U těch keříkových je to s plísní při deštivém počasí vždycky horší, já po nasázení podkládám slámu, aby plody neležely na zemi, někdy po žních přidávám čerstvou nebalíkovanou, je taková vzdušnější. Keříková rajčata ošetřuji proti plísni vždycky jednou aždvakrát podle počasí. Na plíseň ta dulcia moc netrpěla.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 10.4.2013 18:08

mě masitá rajčata chutnají, ale mému muži též nelezou... ty Brutusy sem pěstovala jen pro sebe, byly výborné, dužnaté,ale měly zároveń hodně š´távy.Loni sem měla velké potíže se žaludkem a tyto jediné mi nedělaly potíže-lehce se loupou a sou sladké.Te´d mě mrzí, že žádné nemám, ale mám ty žluté a býčí srdce, však příště si je můžu dát znovu.Třebas skusím i jinou odrůdu.

host - 41.143 (?), 10.4.2013 19:08

ale byla příšerně moučná

No právě, v tom to je - to jsou bifteková neboli masitá rajčata.

To nejsou Tornáda, Start, Pedro a jiné nesmysly. 

Bifteková rajčata se dobře kráji, štáva necáka, jsou výtečné v kombinaci s chlebem a máslem.

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 10.4.2013 19:20

Podobně vypadá odrůda Anna Rusian

pefito - (47) - 49.182 (?), 10.4.2013 19:36

ale ta by mucnata byt nemala

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 10.4.2013 19:50

Bifteková rajčata jsou masitá neteče znich tolik šťávy, moučnatějí pouze při přezrání nebo dlouhém skladování.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 10.4.2013 20:21

no každému chutná něco jiného, u nás sou lidi zvyklí spíš na ty š´tavnaté odrůdy.Můj chlap třebas rajčata miluje, ale úplně ke štěstí mu stačí 1O ks Startu nebo Slávy Porýní, a úplně nejlíp cherry rajčátka... nějaké ty extra věci pěstuji pro sebe, on to nejí, včetně San Marzana, ty mám jen na mražení a tepelnou úpravu a dávám je jen obrok.Prostě si udělám vždy radost něčím trošku jiným, ale úplné rarity nepěstuju, spíš ne úplně běžné, ale osvědčené věci.Třebas biftekáče když už by pro nic pěstuju aspoň  sem tam pro to jak vypadají, prostě je to nádhera.Ale jinak Star, Tornádo,nejsou nesmysly, jak tu někdo před chvílí psal, jsou to dobré, osvědčené věci, přizpůsobené našim klimatickým podmínkám, plodné a výnosné, žádná rarita obyčejná rajčata, ale chutná, s jistým výnosem.U mě tvoří základ, přece jen, člověk musí i famílii trochu nasytit, a tohle je jistota... U těch biftekáčů lidi čekají, že to bude chutnat prostě jako velké Tornádo a pak sou zklamaní, holt prostě chce to zvyk, každé rajče se hodí na něco jiného.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 11.4.2013 15:40

jinak k těm keříkovým, ta Dulcia a Pavlína sou taky masité? U Pavlíny sem koukala na netu na obrázek, a rajče vypadalo jako vícekomorové... ale ta žlutá Dulcia?

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 11.4.2013 19:37

Ta Dulcia je pouze hodně velké keříkové rajče, Pavlína je hodně podobná těm masitým biftekovým rajčatům, mě chutná, její nevýhoda je že ráda chytá plíseň jako ostatní keříčkové rajčata. Já ty keříková rajčata podkládám slámou.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 11.4.2013 20:03

aha, tak třebas na rok zkusím, a ta.Dulcia je na tom s plísní jak-celkově mám pocit, že žlu´táci sou na tom trochu líp než červená rajčata.

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 12.4.2013 14:59

U těch keříkových je to s plísní při deštivém počasí vždycky horší, já po nasázení podkládám slámu, aby plody neležely na zemi, někdy po žních přidávám čerstvou nebalíkovanou, je taková vzdušnější. Keříková rajčata ošetřuji proti plísni vždycky jednou aždvakrát podle počasí. Na plíseň ta dulcia moc netrpěla.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz