Obří masitá rajčata

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?) 
21.4.2013 17:12

pro Mr.Biggg-tak sem to psychicky nezvládla a šoupla sem ještě do kelímků 2 semena Pavlíny a 1 Napoli.Keříky by to ještě mohly zvládnout, i když je později, vždy´t se mnohdy pěstují i s přímých výsevů... párkrát sem měla z přímého výsevu /spíš přezimovaného/ odrůdu Titan, a i když je to pozdnější rajské dozrávaly skoro stejně jak z předpěstované sadby.Tak to třebas zvládnou.Půjdou do kýblů o objemu 25-3O l, takže místa budou mít dost.V nejhorší sazeničky nechám doma o týden dýl, ať narostou... doma si už klepali na hlavu.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 5.149 (?), 21.4.2013 18:50

To jste mohla dát víc těch semen (na podzim jich budu mít jistě dost) aby byla jistota. Jinak keříčková rajčat vysetá v této době to jistě zvládnou

Mr Big

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 21.4.2013 20:44

já vím, mohla,ale už nevím, kam bych je pak dala, mám obavu, že už je přerajčatováno.Je možné, že třebas nevzejdou... ale ponechám to osudu.Přece jen sem si říkala, kdyby sazeničky byly pak menší a začly později plodit a chytla je plíseń a neuzrálo to, škoda semínek.Příští rok s nimi budu počítat zavčasu.Příští rok počítám do kýblů hlavně s keříky.Ještě sem se chtěla zeptat, mám tu 2 sazenice SM vesuvio, vůbec nerostou, napřed semena neklíčily, dávala sem 2x, napodruhé vyklíčily 3 semena, velmi obtížně, pokroucení ubožáčci, jsou asi měsíc staré, mají tak 5 cm, sice teď trochu porostly, ale nic moc.Už se m to kdysi u tohoto typu rajčat stalo, tenkrát byly sazenice úplně mini, ještě horší než toto, tak sem je vyhodila.Te´d se rozmýšlím, co s těmihle, jinak vypadají zdravě, jiné odrůdy, co sem si ale dosívala začátkem dubna, že se mi zdálo že jich mám málo, ty už mají 15 cm... dokonce i zkraje dubna naseté papriky/odrůda co sem zapomněla dát/,už sou větší.Je to normální?

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 24.4.2013 19:22

pro Mr.Biggg-tak semínka Pavlíny i Napoli už klíčí. Tak snad ještě za těch pár týdnů poporostou... Dnes sme postavili foliáky, takže o víkendu to zkusím a nasážu nějaké sazenice, mám místo na 2O-22 tyčí, a 13 kýblů, plus několik menších kyblíků na zavěšení na drobnoplodé převislé odrůdy.Sazenic mám přes 7O, možná 8O tak to bude hrozný rozhodování, kolik a od čeho.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 5.149 (?), 24.4.2013 19:36

Taky jsem to dnes chystal, ale nestíhám. Ještě, že mám na zítra pozvaného brigádníka- syna. Já budu sázet až 8.května až budu znát předpověď na zmzlíky. Jinak mám už 16 rajčat zasazených (mám možnost chránít je okny.. At´ nám to roste.

Mr Big

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 24.4.2013 19:56

no s těch zmrzlíků mám trochu obavy, a zrovna do foliáků mám Yellow Gazzi, a býčí srdce, a kdyby mi zmrzly už bych jiné neměla.Těch Y.G.R. mám jen 2 pěkné rostliy, ta třetí je špatná, má svazčitost a je velmi slabá, asi s ní nebudu ani ucpávat foliák a dám ji do kýblu, kdo ví co s toho bude.Ty semínka vám došly v pořádku?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz