Obří masitá rajčata
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?) 21.4.2013 20:44
já vím, mohla,ale už nevím, kam bych je pak dala, mám obavu, že už je přerajčatováno.Je možné, že třebas nevzejdou... ale ponechám to osudu.Přece jen sem si říkala, kdyby sazeničky byly pak menší a začly později plodit a chytla je plíseń a neuzrálo to, škoda semínek.Příští rok s nimi budu počítat zavčasu.Příští rok počítám do kýblů hlavně s keříky.Ještě sem se chtěla zeptat, mám tu 2 sazenice SM vesuvio, vůbec nerostou, napřed semena neklíčily, dávala sem 2x, napodruhé vyklíčily 3 semena, velmi obtížně, pokroucení ubožáčci, jsou asi měsíc staré, mají tak 5 cm, sice teď trochu porostly, ale nic moc.Už se m to kdysi u tohoto typu rajčat stalo, tenkrát byly sazenice úplně mini, ještě horší než toto, tak sem je vyhodila.Te´d se rozmýšlím, co s těmihle, jinak vypadají zdravě, jiné odrůdy, co sem si ale dosívala začátkem dubna, že se mi zdálo že jich mám málo, ty už mají 15 cm... dokonce i zkraje dubna naseté papriky/odrůda co sem zapomněla dát/,už sou větší.Je to normální?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 21.4.2013 18:50
To jste mohla dát víc těch semen (na podzim jich budu mít jistě dost) aby byla jistota. Jinak keříčková rajčat vysetá v této době to jistě zvládnou
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 21.4.2013 20:44
já vím, mohla,ale už nevím, kam bych je pak dala, mám obavu, že už je přerajčatováno.Je možné, že třebas nevzejdou... ale ponechám to osudu.Přece jen sem si říkala, kdyby sazeničky byly pak menší a začly později plodit a chytla je plíseń a neuzrálo to, škoda semínek.Příští rok s nimi budu počítat zavčasu.Příští rok počítám do kýblů hlavně s keříky.Ještě sem se chtěla zeptat, mám tu 2 sazenice SM vesuvio, vůbec nerostou, napřed semena neklíčily, dávala sem 2x, napodruhé vyklíčily 3 semena, velmi obtížně, pokroucení ubožáčci, jsou asi měsíc staré, mají tak 5 cm, sice teď trochu porostly, ale nic moc.Už se m to kdysi u tohoto typu rajčat stalo, tenkrát byly sazenice úplně mini, ještě horší než toto, tak sem je vyhodila.Te´d se rozmýšlím, co s těmihle, jinak vypadají zdravě, jiné odrůdy, co sem si ale dosívala začátkem dubna, že se mi zdálo že jich mám málo, ty už mají 15 cm... dokonce i zkraje dubna naseté papriky/odrůda co sem zapomněla dát/,už sou větší.Je to normální?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 24.4.2013 19:36
Taky jsem to dnes chystal, ale nestíhám. Ještě, že mám na zítra pozvaného brigádníka- syna. Já budu sázet až 8.května až budu znát předpověď na zmzlíky. Jinak mám už 16 rajčat zasazených (mám možnost chránít je okny.. At´ nám to roste.
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|