Obří masitá rajčata
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?) 9.4.2013 21:32
Jsem rád, že se tady na webu konečně objevil někdo, kdo má zajem pěstovat bifteková rajčata. Já jsem loni pěstoval Beefmaster VFN F1, Cuor di Bue (od Seva Seed) a Brutus (již třetí rok a nikdy žádná velká úroda). Pro mě bylo loni nejlepší Cuor di Bue. Letos pěstuji na zkoušku tento sortiment: Brandywine Red, Brandywine Black, Delicous, Cherokee Purple, Beefsteak, Costoluto Genovese, Costoluto Fiorentino, Black trufle, Japonskij trjufel krasnyj, Beefmaster a Cuor di Bue. Podle mého názoru je problém pěstování těchto rajčat (zejména amerických) malá odolnost vúči chorobám a relativně malá úroda při používání klasického vyštipování zálistků na jeden výhon (tři listy nestačí vyživit vijan s několika velkými plody- růst rostliny se zastaví). Přeji hodně úspěchů v nastávající sezóně.
Mr Big
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
pefito - (47) - 49.182 (?), 9.4.2013 21:25
Taktiez mam bycie srdcia, minuly rok boli krasne zdrave a vyborne. Siali sme ich 25. aprila! takze v septembri boli akurat.
Vcera som sa pokusal zavadnute 40 cm bycie srdcia napchat do pol litrovych poharov... po troch zlomenych som prestal..este ze mam 24 kusov. ale aj tie zlomene som dal zakorenit (aj tak maju 30 cm).
Okrem nich z velkych odrod pestujem Delicious, zlta Valencia, Anna Russian(typ bycie srdce), Rozovyj gigant, Beefmaster F1, White beefsteak, Oxheart (tiez typ bycie srdce), a kosmonaut Volkov. Tak budem velmi zvedavy, ktore postupi do roku 2014.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 9.4.2013 21:32
Jsem rád, že se tady na webu konečně objevil někdo, kdo má zajem pěstovat bifteková rajčata. Já jsem loni pěstoval Beefmaster VFN F1, Cuor di Bue (od Seva Seed) a Brutus (již třetí rok a nikdy žádná velká úroda). Pro mě bylo loni nejlepší Cuor di Bue. Letos pěstuji na zkoušku tento sortiment: Brandywine Red, Brandywine Black, Delicous, Cherokee Purple, Beefsteak, Costoluto Genovese, Costoluto Fiorentino, Black trufle, Japonskij trjufel krasnyj, Beefmaster a Cuor di Bue. Podle mého názoru je problém pěstování těchto rajčat (zejména amerických) malá odolnost vúči chorobám a relativně malá úroda při používání klasického vyštipování zálistků na jeden výhon (tři listy nestačí vyživit vijan s několika velkými plody- růst rostliny se zastaví). Přeji hodně úspěchů v nastávající sezóně.
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
pefito - (47) - 49.182 (?), 9.4.2013 21:42
Budem zvedavy na tie Vase Brandywine. Pise sa o nich vacsinou v superlativoch v suvislosti s chutovou vyvazenostou a plnostou, ale na tomto fore som cital aj kritiku. Nekupil som ich, spamatal som sa neskoro.
Myslim ze pestovanie beef-odrod nie je temou racionalneho (ekonomickeho) pestovania, skor zaluba s casto neistym konecnym efektom... Kazdopadne stoja za ten kus miesta v zahrade a trpezlivosti. Brandy teda o rok.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 10.4.2013 2:59
Malá odolnost proti chorobám je myšlena u amerických odrůd. Konkrétně u Brutuse což je odrůda česká mně spíše vadí jeho pozdní zrání a tím i malá výtěžnost- možná ve skleníku je to jinak.
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Melisa - Stříbrný Zahrádkář (300) - 176.1 (?), 10.4.2013 17:06
My jsme obry pěstovali jednou, rajčata vypadala pěkně, ale byla příšerně moučná, k jídlu nám nejela, jen na zamražení k vaření. :-(
Co to je za odrůdu nevím, dostali jsme sazenici.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|