Obří masitá rajčata

pefito - (47) - 49.182 (?)
9.4.2013 21:25

Taktiez mam bycie srdcia, minuly rok boli krasne zdrave a vyborne. Siali sme ich 25. aprila! takze v septembri boli akurat.

Vcera som sa pokusal zavadnute 40 cm bycie srdcia napchat do pol litrovych poharov... po troch zlomenych som prestal..este ze mam 24 kusov. ale aj tie zlomene som dal zakorenit (aj tak maju 30 cm).

Okrem nich z velkych odrod pestujem Delicious, zlta Valencia, Anna Russian(typ bycie srdce), Rozovyj gigant, Beefmaster F1, White beefsteak, Oxheart (tiez typ bycie srdce), a kosmonaut Volkov. Tak budem velmi zvedavy, ktore postupi do roku 2014.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 9.4.2013 18:39

Letos zkouším Delicious a Býčí srdce to mám už několikátý rok. Měla jsem ještě velké masité žluté, ale nezapamatovala jsem si odrůdu a z keříkových Pavlínu a Dulcia.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 9.4.2013 19:58

tak masité žluté mám ty Yellow G.R, poprvé,a sama sem zvědavá-rostlinky mám jen 3 a zatím sou slabota... snad se toho foliáku dožijí.A vy ty Býčí srdce, pěstujete jak, předpokládám že ste spokojená, když je máte už poněkolikáté.

pefito - (47) - 49.182 (?), 9.4.2013 21:25

Taktiez mam bycie srdcia, minuly rok boli krasne zdrave a vyborne. Siali sme ich 25. aprila! takze v septembri boli akurat.

Vcera som sa pokusal zavadnute 40 cm bycie srdcia napchat do pol litrovych poharov... po troch zlomenych som prestal..este ze mam 24 kusov. ale aj tie zlomene som dal zakorenit (aj tak maju 30 cm).

Okrem nich z velkych odrod pestujem Delicious, zlta Valencia, Anna Russian(typ bycie srdce), Rozovyj gigant, Beefmaster F1, White beefsteak, Oxheart (tiez typ bycie srdce), a kosmonaut Volkov. Tak budem velmi zvedavy, ktore postupi do roku 2014.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 5.149 (?), 9.4.2013 21:32

Jsem rád, že se tady na webu konečně objevil někdo, kdo má zajem pěstovat bifteková rajčata. Já jsem loni pěstoval Beefmaster VFN F1, Cuor di Bue (od Seva Seed) a Brutus (již třetí rok a nikdy žádná velká úroda). Pro mě bylo loni nejlepší Cuor di Bue. Letos pěstuji na zkoušku tento sortiment: Brandywine Red, Brandywine Black, Delicous, Cherokee Purple, Beefsteak, Costoluto Genovese, Costoluto Fiorentino, Black trufle, Japonskij trjufel krasnyj, Beefmaster a Cuor di Bue. Podle mého názoru je problém pěstování těchto rajčat (zejména amerických) malá odolnost vúči chorobám a relativně malá úroda při používání klasického vyštipování zálistků na jeden výhon (tři listy nestačí vyživit vijan s několika velkými plody- růst rostliny se zastaví). Přeji hodně úspěchů v nastávající sezóně.

Mr Big

pefito - (47) - 49.182 (?), 9.4.2013 21:42

Budem zvedavy na tie Vase Brandywine. Pise sa o nich vacsinou v superlativoch v suvislosti s chutovou vyvazenostou a plnostou, ale na tomto fore som cital aj kritiku. Nekupil som ich, spamatal som sa neskoro.

Myslim ze pestovanie beef-odrod nie je temou racionalneho (ekonomickeho) pestovania, skor zaluba s casto neistym konecnym efektom... Kazdopadne stoja za ten kus miesta v zahrade a trpezlivosti. Brandy teda o rok.

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 10.4.2013 19:08

Býčí srdce pěstuji na dva výhony je výborné máme ho na saláty i jen tak na jídlo, je pravda že není tak odolné proti plísni, ale mám zahrádku na větru tak rajčata tolik plísní netrpí. Hnojím granulovaným hnojem nebo rohovinou před výsadbou a 2-3 krát zaleju zkvašeným slepičincem. To Yeliow G R je myslí letošní novinka.

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 7.177 (?), 10.4.2013 0:02

Brutus i Býčí srdce pěstuji již několik let. Obě odrůdy jsou velmi chutné, Býčí srdce zraje o něco dříve než Brutus. Překvapuje mě, ale když píšete, že je Brutus náchylný na nemoci. Za několik let jeho pěstování, jsem ještě nikdy nepoužil žádný postřik (ani venku ani ve skleníku) a roste vždy bez poškození.  

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 5.149 (?), 10.4.2013 2:59

Malá odolnost proti chorobám je myšlena u amerických odrůd. Konkrétně u Brutuse což je odrůda česká mně spíše vadí jeho pozdní zrání a tím i malá výtěžnost- možná ve skleníku je to jinak. 

Mr Big

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 10.4.2013 16:01

tak to je zajímavé, mě se ten Brutus zdál poměrně brzy zralý, ale bohužel u nás byl náchylný na nemoci.Možná na rok zkusím znovu, ono čert ví, co v tom sáčku se semeny bylo... loni sice těchto rajčat uzrálo dost, ale nakonec chytly čerń,ale i tak poměrně úspěch.Jinak když je plíseń tak sem z nich nikdy nic nesklidila.Nemáte někdo zkušenost s tím Yellow Gazzi Ribbed?

Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 176.1 (?), 10.4.2013 17:06

My jsme obry pěstovali jednou, rajčata vypadala pěkně, ale byla příšerně moučná, k jídlu nám nejela, jen na zamražení k vaření. :-(

Co to je za odrůdu nevím, dostali jsme sazenici.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz