Noční teploty pod 10°C - co rajčata?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 148.26 (?) 21.5.2013 16:58
Dakujem vam obom, potesilo ma to. Pozrel som do diara, ale datum vysevu som si zabudol poznacit. No z hlavy viem ze to bolo niekedy v obdobi od 10.3 do 15.3, no na prvy krat mi niektore odrody vzisli velmi slabo (mal som ich v chladnej miestnosti) a tak som vysev opakol asi po 10 dnoch este raz. Po vzideni som ich presadzal tak ako kazdy rok iba raz, a to rovno do 1L krabic od mlieka. Na vysev, a aj do krabic od mlieka, som pouzil domaci nepreosievany kompost. Priesady (30ks) som mal cely cas za oknami do ktorych ale vetsiu cast dna svieti slnko, a tak maju vela svetla a tepla, posledne tyzdne som ich musel polievat 2x denne, a aj tak mi vedli.
Ja Mirku zase vzdy obdivujem vasu pokrocilu vegetaciu zeleniny a vinicu. To ja v mojej lokalite, budem vzdy tyzdne pozadu...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 148.26 (?), 21.5.2013 16:58
Dakujem vam obom, potesilo ma to. Pozrel som do diara, ale datum vysevu som si zabudol poznacit. No z hlavy viem ze to bolo niekedy v obdobi od 10.3 do 15.3, no na prvy krat mi niektore odrody vzisli velmi slabo (mal som ich v chladnej miestnosti) a tak som vysev opakol asi po 10 dnoch este raz. Po vzideni som ich presadzal tak ako kazdy rok iba raz, a to rovno do 1L krabic od mlieka. Na vysev, a aj do krabic od mlieka, som pouzil domaci nepreosievany kompost. Priesady (30ks) som mal cely cas za oknami do ktorych ale vetsiu cast dna svieti slnko, a tak maju vela svetla a tepla, posledne tyzdne som ich musel polievat 2x denne, a aj tak mi vedli.
Ja Mirku zase vzdy obdivujem vasu pokrocilu vegetaciu zeleniny a vinicu. To ja v mojej lokalite, budem vzdy tyzdne pozadu...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 21.5.2013 20:15
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 21.5.2013 20:22
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Bláža - Stříbrný Zahrádkář (171) - 14.13 (?), 21.5.2013 21:20
Tak a já mám teď depresi. Jsem několik hodin studovala kdy mám nejlépe vysévat (ne že byste se tady nějak shodly). Vysévala jsem tedy začátkem března rajčata, papriky v lednu. Přiznávám, že mi to moc neklíčilo ale tak nějak to šlo. Asi jsem si ale neuvědomila, že když máme doma často 17 stupňů (někdy víc, někdy ale ani to ne), neporostou tak jako vám ostatním. Mám tedy teď už skoro měsíc na záhonu deseticentimetrový mimina který tam spíš čučí. To nemluvě o těch co fakt neklíčili a neklíčili a jsou ve fázi těsně po děložních lístcích. Jediné co jsem zřejmě zvládla byly tykvovité - měla jsem nádherné rostlinky, ty mi ale skoro všechny ušlapali zvířata, tedy krom cuket, melounů a okurek - melouny zmrzly, okurky čučí. Jen cukety mám nádherné. Typuji ale, že kdybych šla na cuketovou stránku zjistím, že ostatní už sbírají. :-(Asi sem přestanu chodit, závidím vám.
Ale teda gratuluji a beru si z vás příklad pro následující sezonu.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|