ja jsem mooc zvedav zda to praskani Pollicin bylo vloni nahodne nebo zda to bude zase jako v Číně s tema melounama :) letos po mnoha letech mam i kerickove - Šejk a Darinka
V květináči i ve skleníku mám plody zralé již delší dobu (únorový výsev), rostliny na záhoně mají plody ještě zelené. Plody z květináče jsou o něco menší než ze skleníku a chuťově poněkud jalovější, ale i tak jsou daleko nejchutnější. Mám ještě oranžové a žluté "soudečky", začínají se vybarvovat a tak jsem zvědavý jaké budou.
ja jsem mooc zvedav zda to praskani Pollicin bylo vloni nahodne nebo zda to bude zase jako v Číně s tema melounama :) letos po mnoha letech mam i kerickove - Šejk a Darinka
Také jsme letos zkusili Policino, ale praská venku i ve skleníku a chutově není nic moc a tak s ním již příště nepočítáme. U nás vítězí Goldkrone, Stupické, Robin a Spencer. Pěstujeme asi 15 odrůd.
Spencer je take uspesny, az na tu tvrdou slupku, jinak Pollicino plodi vyzrale sladke plody jen v prihodnych lokalitach! (jak mi bylo řečeno od vyrobcu)
U mě to samé, rostliny obsypány plody, ale ne a ne zrát, nejvíce mě překvapilo ILDI, tak obsypané vijany jsem ještě neviděl, musím je vyvazovat, aby se nepolámaly.
Já myslím, že už to začíná. Bejbína jsem už ochutnala, šejk už je oranžovej a dokonce i san marsano začíná měnit barvu ze zelené do žluté. Nevíte jak pozdní je odrůda Roma? Na sačku nic nepíšou.