Nejchutnější rajčata

Zdenula - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (170) - 165.2 (?)
8.7.2012 9:41

Mirku, moc díky! Tak jsem si docela slušně početla a dost mě překvapilo, že Sladkaja děvočka má v hodnocení jen tři hvězdičky. Docela by mě zajímalo, jestli někdo vyzkoušel i jiné odrůdy z těchto stránek. Některé vypadají opravdu lákavě a zajímavě. Když už budu objednávat, tak bych docela vzala víc druhů na vyzkoušení. Máte nějaký typ? Tu kartu nemám, ani Pay-pal, já jsem v tomhle směru negramot. Ale už jsem zpracovala syna, Pay-pal mi zařídí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3303) - 5.149 (?), 9.2.2012 14:56

Cituji z knihy z roku 1968: Harzfeuer (NDR),hetrogenní (hybridní), vysoká, velmi ranná, především k rychlení, využitelná i pro venkovní výsadbu. 

V roce 2007 jsem si semena rajčete Harzfeuer z nostalgie koupil  (pěstovali jsme v 60-tých Hellperle taky z NDR a moc nám tato rajčata chutnala). Semena jsem koupil za pár korun myslím si že v Penny nebo Lídlu (nejlevnější semena co jsem v poslední době koupil). Pěstoval jsem čtyři rostliny venku a u těto odrůdy mám v PC jen napsáno nepěstovat (dnes už opravdu nevím proč).

Mr Big

host - 16.163 (?), 10.2.2012 8:38

Nainstalujte si prohlížeč Google chrome, ten vám automaticky nabízí i překlady ve všech jazycích. Nemusíte nic kopírovat do překladače. I strojový překlad vám postačí k pochopení podstaty.

Zdenula - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (170) - 165.42 (?), 7.7.2012 17:37

Prosím vás, kde seženu semínka té odrůdy Sladkaja Děvočka? Nemůžu to na netu nikde najít.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 7.7.2012 19:11

Zdenula - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (170) - 165.42 (?), 7.7.2012 19:31

Mirku, moc díky:) Ale Kristova noho, vždyť to je v Estonsku :)))! Jak se takový obchod realizuje, je-li to vůbec možné? A na kolik pak taková sranda vyjde i s poštovným?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 7.7.2012 22:11

Pokud máte embosovanou platební kartu (Embosovaná karta je platební karta, která má veškeré údaje (jméno držitele, číslo karty atd.) plasticky vyraženy - písmo tedy z karty) abyste mohli provádět platby po internetu tak provedete platební příkaz k úhradě nebo pokud máte zaregistrován Pay-pal (což je lepší) tak tímto způsobem. Objednáte, uhradíte a do týdne máte zboží doma, poštovné číní cca 5 €.

Zdenula - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (170) - 165.2 (?), 8.7.2012 9:41

Mirku, moc díky! Tak jsem si docela slušně početla a dost mě překvapilo, že Sladkaja děvočka má v hodnocení jen tři hvězdičky. Docela by mě zajímalo, jestli někdo vyzkoušel i jiné odrůdy z těchto stránek. Některé vypadají opravdu lákavě a zajímavě. Když už budu objednávat, tak bych docela vzala víc druhů na vyzkoušení. Máte nějaký typ? Tu kartu nemám, ani Pay-pal, já jsem v tomhle směru negramot. Ale už jsem zpracovala syna, Pay-pal mi zařídí.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 8.7.2012 9:51

Tipů mám asi 60-80, objednávám, selektuji, ale zrovna nyní už tam zase mají něco nového surprise.

host - 116.203 (?), 10.3.2012 15:27

Zajímalo by mě, Mirku - i ostatní - jaká máte konkrétně na mysli, když se tam pochvalně vajadřujete o "soudkových" odrůdách? Já si loni přes internet objednal odrůdy BRAUN CHERRY, BŮVOLÍ SRDCE, WHITE CHERRY, ORANGE BANANA, TIGERELLA a AUNT'S RUBY... ale asi jen ORANGE BANANA mě nezklamalo...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 10.3.2012 16:50

Takže pár soudkových a cherry odrůd které jsem vloni pěstoval a které se vyznačují silnější stěnou (většinou dvoukomorovou), měkou slupkou a vynikající sladkou chutí.

Sladkaja Děvočka
Sladkaja Děvočka
Sweet Olive - oválné cherry
Sweet Olive - oválné cherry
Orange Santa
Orange Santa
Golden Santa
Golden Santa
Rosada
Rosada
Sweet Olive - ještě na zahradě
Sweet Olive - ještě na zahradě
Ještě jednou Golden Santa
Ještě jednou Golden Santa
Finik želtyj
Finik želtyj
nakonec No. 1 - Tomatoberry Garden
nakonec No. 1 - Tomatoberry Garden
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika