Nejchutnější rajčata

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?)
10.5.2010 10:05
Podle mé zkušenosti je Bejbino velmi vzrůstné, alespoň u nás na balkoně bylo u stropu brzy. Dá se to sice různě korigovat, ale píšete, že začínáte.Podle fotografií pana Mirka bych volila žlutou kokteilovou odrůdu Ildi, červenou Vám jistě někdo poradí. Bejbino nezavrhuji, ale i na záhoně bylo víc jak třímetrové. Zásadní je dostatečná nádoba - alespoň 10 litrů na sazenici a pravidelně hnojit. Pak i na balkoně budete úspěšná. Na trzích bývá sortiment veliký, určitě si najdete, co potřebujete. Radost a úspěch z pěstování přeje MH
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.44 (?), 9.5.2010 7:59

Doporučuji Vám zakoupit předpěstované sazenice třeba na trhu. Výsevem v květnu ztratíte drahocenný čas a ekonomika (koupit semana za 30 Kč) taky nevypadá dobře. Na trhu jsem viděl sazenice za 15 Kč.
Martin

host - 128.24 (?), 12.3.2012 8:05

Na trhu jsem taky kupoval..cena dobrá ale místo odrudy Start a Tornádo..mi vyrostlo NĚCO a ne moc dobrého... já preferuji od semene.. není na tom nic složitého... od ledna do března(dle odrudy)  na okně malý plastový pařníček... semena se dají sehnat kolem 20-30 kč a je jich tam min.na dvě sezony... a drahocený čas...? místo na bednu koukám jak se mi to na okně zelená a krásně roste... úhel pohleduwink

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 20.3.2012 18:29

Sám taky samosebou pěstuji ze semen, dotaz byl však na něco jiného, a to "jestli vysévat v půli května". A to si myslím je už opravdu pozdě.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 20.3.2012 18:42

Pozdě vzhledem k rané sklizni ano, ale rajčata se pěstují i z přímého výsevu.

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 20.3.2012 18:54

To máte pravdu.

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 10.5.2010 10:05
Podle mé zkušenosti je Bejbino velmi vzrůstné, alespoň u nás na balkoně bylo u stropu brzy. Dá se to sice různě korigovat, ale píšete, že začínáte.Podle fotografií pana Mirka bych volila žlutou kokteilovou odrůdu Ildi, červenou Vám jistě někdo poradí. Bejbino nezavrhuji, ale i na záhoně bylo víc jak třímetrové. Zásadní je dostatečná nádoba - alespoň 10 litrů na sazenici a pravidelně hnojit. Pak i na balkoně budete úspěšná. Na trzích bývá sortiment veliký, určitě si najdete, co potřebujete. Radost a úspěch z pěstování přeje MH

host - 216.60 (?), 11.5.2010 14:43

Bejbino určitě není menší odrůda. Na balkon bych volil spíše Rubínek, Venus.

host - 245.30 (?), 15.5.2010 17:42

Zdravím jak jsem pročítal tuto diskusi a samou chválu na Bejbino neodolal jsem a na zkoušku jsem si dnes na HOBBY koupil 2 sazeničky bejbina a uvidím. Jinak u nás zatím vede Perun před Tornádem

host - 4.17 (?), 19.5.2010 19:09

Bejbino jsme již před několika léty přestali pěstovat a sázíme odrůdu Goldkrone. Je ještě lepší. Říkají to i sousedé a na jaře se ptají, kolik mám pro ně připravených sazenic.

host - 142.117 (?), 15.5.2010 18:53

Pro Pražáky:

Dnes jsem byla koupit přísadu v tržnici v Holešovicích a byla jsem docela překvapená malým sortimentem. Prodávalo se vlastně jen Start, Stupické, Tornádo, vyjímečně Bonset, jeden prodejce měl TIpo a Toro, pak bezejmenné cherry žluté a červené a balkonové. O odrůdách Ildi, Bejbino, Cherrola, případně dalších zde zmíněných si může člověk nechat zdát, pokud si je nevypěstuje sám.

Prodejců bylo hodně, ale všichni měli stejné odrůdy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz